Χαμός με την πτώχευση ιδιωτικής ασφαλιστικής-Ποίοι χάνουν και το ασφαλιστικό Πινοσέτ του Μητσοτακη κατερρεει πριν καν το εφαρμόσει

Μην περιμένετε να γίνει ο Κούλης πρωθυπουργός και να θεσπίσει σύστημα Πινοσέτ.
Μπορείτε από σήμερα να εμπιστευτείτε τις οικονομίες μιας ζωής σε ιδιώτες και να περιμένετε σύνταξη.

Θα σας εξηγήσουν όσοι ασφαλίστηκαν στην Qudos, που…βάρεσε κανόνι χτες!

Πτώχευση κήρυξε η Δανέζικη Qudos Insurance, η οποία δραστηριοποείται στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority) ανακοίνωσε την πτώχευση στις 20.12.2018 της ασφαλιστικής επιχείρησης Qudos Insurance A/S, με έδρα στη Δανία.

Η DFSA ενθαρρύνει τους ασφαλισμένους να ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους και να αποταθούν σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση. Τυχόν υφιστάμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα ακυρωθούν τρεις μήνες μετά την πτώχευση.

Το Επικουρικό Ταμείο της Δανίας Garantifonden (Danish Guarantee Fund for Non-Life Insurance Companies) θα καλύπτει ζημίες που έχουν αναγγελθεί στην Qudos πριν από τις 20.12.2018 και θα αναγγελθούν σε αυτό μέχρι τις 20.6.2019. Το Ταμείο θα ενημερώνει διαρκώς τους δικαιούχους ασφαλίσματος με ανακοινώσεις στον ιστότοπό του http://www.skadesgarantifonden.dk/Sider/Forside.aspx.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείτο με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), με ειδικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Qudos Ελλάς ΕΠΕ (τηλ. 216-4004150, fax 216-4004198, e-mail: contact@qudos.gr).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.