Nέα δεδομένα για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους -70°C

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το εμβόλιο BioNTech/Pfizer δεν χρειάζεται πλέον να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πιο κρύες και από τον χειμώνα της Ανταρκτικής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα δεδομένα σταθερότητας, τα οποία έχουν υποβάλει οι εταιρείες στις αμερικανικές αρχές, δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε «κανονικές» θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη, δηλαδή από – 15° C έως – 25° C , έως και δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης μεταξύ – 60° C και – 80° C.

Τα νέα δεδομένα θα επιτρέψουν τη δραματική επέκταση της διανομής σε κλινικές, φαρμακεία και πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες θερμοκρασίες θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει το εμβόλιο «ακόμη πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.