“Μήδεια”: Έρχεται δύσκολο 48ωρο – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα – Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας “Μήδεια” ενώ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 Τάσο Αρνιακό, αύριο Δευτέρα θα βρεθούμε στην καρδιά της κακοκαιρίας. Όπως τόνισε, στα βόρεια έχει περάσει η μεγάλη το σφοδρό κύμα με την προέλαση της “Μήδειας” να συνεχίζεται στις κεντρικές και νοτιότερες περιοχές, ενώ στα βόρεια τα φαινόμενα αρχίζουν να εξασθενούν. Από το πρωί της Δευτέρας θα σταματήσουν τα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα, ενώ θα γίνουν εντονότερα στις κεντρικότερες και νοτιότερες περιοχές, κυρίως σε Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου εκεί οι χιονοστρώσεις θα φτάσουν τα 100-200 μέτρα, σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, στα οποία περιμένουμε βροχές. Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική περιμένουμε οι χιονοστρώσεις να φτάσουν μέχρι το επίπεδο της θάλασσας, ενώ οι βοριάδες θα φθάσουν τα 9, στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους -15 με 2 στη Βόρεια Ελλάδα, -10 με 9 στα δυτικά και 6 στα ανατολικά, ενώ στα νησιά από 5-14.

Χιονοπτώσεις στην Αττική

Αύριο περιμένουμε να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, με διαστήματα διαλειμμάτων. Έως το πρωί θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική και κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου θα έχουμε σημαντικές χιονοστρώσεις. Υπάρχει χάρτης με χιονοστρώσεις ιδίως σε Πάρνηθα, Κιθαιρώνα και Πατέρα στα 40-50 εκατοστά, στην Πεντέλη στα 30, στον Υμηττό στα 20-30, ενώ στις υπόλοιπες κεντρικές περιοχές θα έχουμε 10-20 πόντους χιόνι. Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε υποτυπώδεις χιονοπτώσεις 5 εκατοστά περίπου.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία θα φτάσει στην Αττική από -3 έως 6, στη Θεσσαλονίκη από -6 έως 2. Την Τρίτη περιμένουμε σοβαρές χιονοπτώσεις στην Αττική. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως σε Βοιωτία, Αττική, Εύβοια και Κρήτη και σιγά σιγά θα τελειώσουν. Την Πέμπτη περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα, αλλά με ισχυρό παγετό καθώς, όπου σταματούν τα χιόνια, θα έχουμε παγωνιά, με τον υδράργυρο να φθάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου ελάχιστη τιμή, οπότε θα έχουμε ολικό παγετό σε πολλές περιοχές κυρίως; της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από την Πέμπτη και μετά τα πράγματα εξομαλύνονται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.