ECDC: Πρώτη η Κύπρος στα τεστ για κοροναϊό. Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα (πίνακας)

Πρώτη ανάμεσα στα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται η Κύπρος με 25.899 τεστ για την ανίχνευση Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους (περίοδος 24 Ιανουαρίου με 7 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC).

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα έγιναν 2.357 τεστ και η χώρα κατέχει την 17η θέση στην σχετική λίστα.

Μόλις δέκα κράτη έχουν κάνει μικρότερο αριθμό τεστ.

Πρόκειται για την Βουλγαρία, την Γερμανία, την Κροατία, την Λιθουανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και την Σουηδία.

 

Στις πρώτες θέσεις μαζί με την Κύπρο είναι η Δανία (13.814), η Αυστρία (10.840) και το Λουξεμβούργο (10.016).

Στόχος, σύμφωνα με το ECDC, είναι η έγκαιρη ανίχνευση των νέων μεταλλάξεων του ιού SARS-CoV-2, τα οποία φαίνεται ότι προκαλούν πιο επιθετική μετάδοση του ιού. Σε συνδυασμό με τη στρατηγική των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει το κάθε κράτος σε εθνικό επίπεδο, το ECDC προτείνει την αυστηροποίηση των εργαστηριακών ελέγχων στις πύλες εισόδου, καθώς και την εις βάθος ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων που εντοπίζονται από τα τεστ στην κοινότητα.

Στην Κύπρο, κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής για τη διαχείριση της πανδημίας υπήρξε εξ αρχής η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Έγιναν συνολικά περίπου 73,000 ιχνηλατήσεις επαφών από τις οποίες προέκυψαν 17,408 κρούσματα, δηλαδή το 54% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.