Το φιάσκο με τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021

Εισέπραξαν άρνηση του Πούτιν, ενώ την ίδια ημέρα Μητσοτάκης και Μακρόν θα πρέπει να είναι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα συζητά θέμα… Τουρκίας!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής από το ieidiseis.gr

Η χώρα έχει καθήκον να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τον κορονοϊό, αλλά και να αναστοχαστεί με αφορμή την επέτειο -όχι για να επιστρέψουμε στην «τουρκοφαγία», βεβαίως, όπως κάποιοι επιδιώκουν, ούτε για να επαναφέρουμε ιστορικές στρεβλώσεις για την εποχή εκείνη, όπως πολλοί θα επιθυμούσαν.

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης Μητσοτακη με το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων

Έως τώρα, κατά κοινή ομολογία, τα πρώτα δείγματα γραφής για τον εορτασμό, δεν υπήρξαν ελπιδοφόρα, παρότι υπάρχει η δικαιολογία του κορονοϊού και παρότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς το πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η Επιτροπή για το γιορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση υπό την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην πρώτη ανάμειξή της η κυβέρνηση μάλλον τα έκανε φιάσκο!

– Ανακοίνωσε τη μια ημέρα ότι η στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι και την επομένη ανακοίνωσε ότι θα γίνει τελικά στο Σύνταγμα!

– Ανακοίνωσε ότι θα έχει κληθεί να παραστεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ως πρόεδρος της χώρας που μαζί με Αγγλία και Γαλλία συμμετείχαν στην περίφημη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που αποτέλεσε σταθμό στον αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ο Ρώσος Πρόεδρος αρνήθηκε μέσω του εκπροσώπου του ξερά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Από το ρεπορτάζ προκύπτειότι επίσημη πρόταση με την προετοιμασία και το σεβασμό που ταιριάζει σε έναν ηγέτη υπερδύναμης δεν έγινε από την Αθήνα!

– Ο Εμμανουέλ Μακρόν δύσκολα θα παραστεί, εφόσον την ίδια ημέρα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μάλιστα έχει ως θέμα τις ευρωτουρκικές και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ίδιο πρόβλημα ισχύει βεβαίως και για τον έλληνα πρωθυπουργό. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παρακολουθήσει την παρέλαση το πρωί της 25ης Μαρτίου και μετά να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από όπου –λόγω ότι θα συζητούνται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις- δεν θα είναι και το καλύτερο να απουσιάζει.

– Ερώτημα: Γιατί η Αθήνα δεν σκέφτηκε να ζητήσει μια άλλη ημερομηνία για τη Σύνοδο Κορυφής (όσο δύσκολο και αν ήταν αυτό) , ώστε να μην συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821;

Όλα τα παραπάνω δεν τα λες και… επιτυχία, ούτε καν αποδοτικότητα του επιτελικού κράτους.

ΥΓ: Σε ποιον, άραγε -ή σε ποιους- αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου το φιάσκο;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.