ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ για άγνωστη επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό έγινε γνωστό με τη δημοσιοποίηση του κειμένου των αναρχικών που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Οι ίδιοι μάλιστα καταγγέλλουν «απόκρυψη της επίθεσης από κράτος και ΜΜΕ»… Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης που ανέβηκε στο indymedia αναφέρεται μεταξύ άλλων

«Με την λήξη της πρωινής πορείας μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών αποσπάστηκαν από το υπόλοιπο σώμα και αφού ανασυνταχθήκαμε κινηθήκαμε οργανωμένα στις εγκαταστάσεις του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) μέσα στο 3ο Σώμα Στρατού στη νοδό 3ης Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε καταδρομική επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μέρος των εγκαταστάσεων, τα λεωφορεία των νατοϊκών και τα οχήματα του 3ου σώματος. Η πράξη μας μιλάει από μόνη της: απέναντι στις στρατιωτικές επεμβάσεις, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, την πολεμική προετοιμασία και την ένταση του μιλιταρισμού (μέρος της οποίας αποτελούν οι συνεχείς διώξεις ολικών αρνητών στράτευσης) απαντάμε με φωτιά.

Και όλα αυτά την στιγμή που η άνοδος των εθνικισμών στα Βαλκάνια δίνει το άλλοθι στις ολοένα και μεγαλύτερες διακρατικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα ο ρόλος του στρατού στην κοινωνική ζωή των ευρωπαϊκών χωρών αυξάνεται, λειτουργώντας όλο και πιο συχνά ως μηχανισμός καταστολής.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η συστρατευμένη απόκρυψη της επίθεσης από το κράτος και τα ΜΜΕ συνέβη για έναν και μόνο λόγο: η επιχειρησιακή δυνατότητα των μαχόμενων πρωτοβουλιών καταργεί στην πράξη την ακεραιότητα του εχθρού και εκθέτει τα κενά ασφαλείας της καταστολής. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο, οι εχθροί μας μπορούν να μιλήσουν γι αυτό αν έχουν αντίθετη άποψη»(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.