ΣΤΡΑΤΗΣ: ΣΑΦΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς

«Τόσο ο νόμος όσο και η υπουργική απόφαση είναι σαφή, όλα τα κτήρια που σχετίζονται με το δημόσιο αγαθό της πολιτιστικής κληρονομιάς εξαιρούνται, δεν έχουν μεταβιβαστεί ούτε θα μεταβιβαστούν», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, σχετικά με τις καταγγελίες για παραχώρηση μνημείων και μουσείων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι μόνες μεταβιβάσεις ακινήτων ενδιαφέροντος του υπουργείου Πολιτισμού που έχουν γίνει είναι εκείνες που πραγματοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα ακίνητα της Πλάκας. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει ούτε πρόκειται να γίνει καμία μεταβίβαση και πως θα εκκινήσει διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο υπουργείο Πολιτισμού και τα ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ως προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Στρατής επισήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για μνημεία και μουσεία επισημαίνοντας ότι κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού με την εγκατάστασή του σε 11 χώρους και ότι στόχος είναι να επεκταθεί και σε όσο το δυνατόν περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους το επόμενο διάστημα.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.