Δημήτρης Κούβελας: Για κάποιο “περίεργο” λόγο η Ελλάς δεν προμηθεύεται Μονοκλωνικά Αντισώματα

Δημήτρης Κούβελας: Για κάποιο περίεργο λόγο η Ελλαδα δεν προμηθεύεται Μονοκλωνικά Αντισώματα και Κολχικίνη

Ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Όπως έκανε γνωστό ο Γερμανός υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση πλήρωσε 400 εκατομμύρια ευρώ, για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κυριακάτικο φύλλο δεν δίστασε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ, τα μονοκλωνικά αντισώματα.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ» , δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση έχει κόστος περίπου 2 χιλιάδες ευρώ.

Σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα μεταφερθούν την επόμενη εβδομάδα, τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ο Γενς Σπαν δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της νόσου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση», τόνισε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.