Ελεύθερος ο Γιαννουσάκης 6,5 χρόνια μετά τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης -Συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή Μαρινάκη

Αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές Χαλκίδας ο πρωταγωνιστής της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», Ευθύμιος Γιαννουσάκης, από το σπίτι της συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε πάνω από ένας τόνος του «λευκού θανάτου».

Ο Γιαννουσάκης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε 18 έτη κάθειρξη από τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Εξέτισε το 1/5 της ποινής του

Μετά από αυτήν την εξέλιξη έχοντας εκτίσει πραγματικά το 1/5 της ποινής του και με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας του στις φυλακές, υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Σήμερα πήρε το αποφυλακιστήριο και αποφυλακίστηκε μετά από πραγματική κράτηση 6,5 ετών μετά τη σύλληψη του για τη μεταφορά των ναρκωτικών τον Ιούνιο του 2014. Ας σημειωθεί πως μετά τη σύλληψη του ο Γιαννουσάκης συνεργάστηκε με τις αρχές.

Χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου

Μάλιστα προσκόμισε αντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας του G Tankers ο οπίος τροφοδοτούνταν με μεγάλα χρηματικά ποσά από διάφορες εταιρείες μεταξύ των οποίων και συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ποινική δικογραφία για συμμετοχή στην χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου.

Επίσης, ο Γιαννουσάκης κατονόμασε τους Τούρκους Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι ως αποστολές και παραλήπτες των 2,1 τόνων ηρωίνης που είναι το μεγαλύτερο φορτίο του «λευκού θανάτου» που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη. Με βάση και τη μαρτυρία του εκδόθηκε από την Αγγλία ο Ριγκαμπάντι ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Κορίνθου.

Η έρευνα για την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του συνεχίζεται από τον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.