«ΚΑΤΑΔΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: TΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ τον Ιούνιο το ναυάγιο του Τιτανικού -Τσουχτερό εισιτήριο [βίντεο]

Αν κι έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τη βύθιση του Τιτανικού, μια επίσκεψη στο ναυάγιό του, ένα από τα γνωστότερα του πλανήτη μας, στον βυθό του Ατλαντικό εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών.

Κι ίσως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, εφόσον, βέβαια, διαθέτουν πολύ παχιά πορτοφόλια, αφού η αμερικανική εταιρεία OceanGate προσφέρει από τον ερχόμενο Ιούνιο στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επισκεφθούν έναντι 105.129 δολαρίων (όσο θα στοίχιζε, δηλαδή,  σήμερα το εισιτήριο για την Α΄Θέση του Τιτανικού στο παρθενικό του ταξίδι) με το βαθυσκάφος της το ναυάγιο σε βάθος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από την επιφάνεια του ωκεανού.

Η εταιρεία έχει κάνει επιτυχημένες δοκιμές σε τέτοια βάθη κοντά στις Μπαχάμες και προσφέρει, όπως λέει, τη δυνατότητα σε επιστήμονες και «πολίτες -εξερευνητές» να κάνουν το διάρκειας επτά ωρών ταξίδι στα βάθη του Ατλαντικού με το σκάφος “Titan”.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τι σημαίνει όλο αυτό για μένα και πόσο ενθουσιασμένος είμαι με όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που θα εξερευνήσουμε και θα βρούμε τα ερχόμενα χρόνια στους ωκεανούς», είπε ο συνιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας.

Οι «τουρίστες», που θα αγοράσουν το πανάκριβο εισιτήριο δεν θα κάθονται, ωστόσο, με σταυρωμένα τα χέρια, αφού θα μάθουν να βοηθούν στη συλλογή δεδομένων μέσα στο βαθυσκάφος που θα ταξιδεύουν. Οι θέσεις στο “Τitan” είναι περιορισμένες, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Titanic Survey Expedition: «Μόνον εννέα θέσεις για εξειδικευμένα μέλη του πληρώματος είναι διαθέσιμες σε κάθε αποστολής. Ως εξειδικευμένο μέλος θα μετάσχεις σε μια κατάδυση με το βαθυσκάφος στο σημείο του ναυαγίου και θα βοηθήσεις το πλήρωμα σε έναν ή περισσότερο ρόλους υποστήριξης πάνω στο πλοίο και πάνω στο “Titan”».

H αναχώρηση του Τιτανικού από το Σαουθάμπτον στις 10 Απριλίου 1912 (Φωτογραφία: Wikipedia)

Ο Τιτανικός έπεσε πάνω σε παγόβουνο, 37΄΄μετά τον εντοπισμό του, στις 14 Απριλίου του 1912 και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης μέσα 160΄ παρασέρνοντας στον υγρό του τάφο 1.503 ψυχές. Την εποχή εκείνη ήταν το μεγαλύτερο επιβατικό σκάφος στον κόσμο και κατά την καθέλκυσή του προσέλκυσε ένα τεράστιο πλήθος 100.000 ανθρώπων. Ο Τιτανικός διέθετε μόνον 20 σωσίβιες λέμβους, ικανές να μεταφέρουν η κάθε μία μόλις 65 άτομα. Η τελευταία επιζήσασα του διασημότερου ναυαγίου στην ιστορία, η Μιλβίνα Ντιν, πέθανε σε ηλικία 97 ετών στις 31 Μαϊου του 2009.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.