ΙΚΟΝΟΜΙΑ Άνοιγμα λιανεμπορίου: Mε μάσκες, αποστάσεις αλλά και ουρές σε καταστήματα – Τι έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Τα καταστήματα άνοιξαν σήμερα Δευτέρα μετά το δεύτερο lockdown με την κίνηση να δείχνει αρκετά ικανοποιητική. Βέβαια τα μέτρα κατά της πανδημίας παραμένουν σε ισχύ, ωστόσο πλέον επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο, επαναλειτουργία για την οποία ο εμπορικός κόσμος εκφράζει την ικανοποίησή του, ενώ διανύουμε περίοδο εκπτώσεων.

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Mε μάσκες, αποστάσεις αλλά και ουρές σε καταστήματα - Τι έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα
Κατάστημα 2

Στην πρωτεύουσα στην οδό Ερμού οι καταναλωτές έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και φορώντας την απαραίτητη μάσκα. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν ουρές πελατών έξω από καταστήματα.

Κατάστημα 3
Κατάστημα 4
Κατάστημα 5

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών εστιάζεται στα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, καθώς μπορούν πλέον να δοκιμάζουν παπούτσια και ρούχα. Το sms με χρονική διάρκεια δύο ωρών έχει στόχο να περιορίσει το “χάζεμα” στις βιτρίνες, αλλά από ότι φαίνεται και στο βίντεο, αυτό δεν πετυχαίνεται απόλυτα.

Στον συγκεκριμένο εμπορικό δρόμο βρέθηκαν το πρωί και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα για την τήρηση των μέτρων.

Γεωργιάδης Παπαθανάσης
Γεωργιάδης Παπαθανάσης

Για ψώνια και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά, η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όλο και περισσότεροι πολίτες βγήκαν στην αγορά της πόλης. Και εκεί παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ουρές έξω από καταστήματα.

Κατάστημα Θεσσαλονίκη
Κατάστημα Θεσσαλονίκη 2

Ουρές στην Πάτρα

Αρκετά διαφορετική ήταν η εικόνα στην Πάτρα όπο παρατηρήθηκαν εικόνες, έντονου συνωστισμού. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις από κλιμάκια της Αστυνομίας που βρισκόντουσαν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πολιτών.

Καταστήματα Πάτρα
Καταστήματα Πάτρα 2
Καταστήματα Πάτρα 4

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.