Κορονοϊός: Γιατί συστήνεται η αναβολή του εμβολιασμού για όσους έχουν ήδη νοσήσει

Πληροφορίες για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και για τα ίδια τα εμβόλια έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κα Τσολιά ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 65.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας και πως δεν έχουν αναφερθεί απρόσμενες ή απειλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

 

Γιατί συστήνεται η αναβολή του εμβολιασμού για όσους έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό

Η κα Τσολιά ανέφερε πως έχει διαπιστωθεί πως είναι ασφαλής ο εμβολιασμός ατόμων που είχαν νοσήσει με λοίμωξη Covid-19 συμπτωματική ή μη ασυμπτωματική. Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, “είναι γνωστό ότι φυσική ανοσία διαρκεί 3 με 6 μήνες, γι’ αυτό συστήνεται τα άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό να αναβάλουν τον εμβολιασμό τους για διάστημα 3 μήνες, εάν το επιθυμούν φυσικά, έτσι ώστε να εμβολιαστούν άλλοι που δεν έχουν προστασία από τον ιό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.