Εμβόλια: Ρουσφέτια δίχως τέλος σε καναλάρχες, επιχειρηματίες και καθηγητές πανεπιστημίου

Φωτεινή Λαμπρίδη

«Όχι απλά συνεχίζονται τα ρουσφέτια με τα εμβόλια στο Σωτηρία, αλλά υπάρχει και κλίμα τρομοκράτησης, ώστε όσοι νοσηλευτές είναι μάρτυρες της διαδικασίας, να μην μιλήσουν» λένε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο tvxs.gr.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τις τελευταίες μέρες εμβολιάστηκε έως και γνωστός καναλάρχης φίλος του καθηγητή ο οποίος φέρεται να εξυπηρετεί τα υψηλά πρόσωπα, μέσω της συζύγου του, η οποία είναι διευθύντρια στο τμήμα εμβολιασμών στο «Σωτηρία», αλλά και γνωστοί δημοσιογράφοι του ομίλου του.

Το σκάνδαλο όμως, δεν περιορίζεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Αυτές τις μέρες εμβολιάστηκε γνωστός επιχειρηματίας στο ΚΑΤ, σύμφωνα με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ καταγγελίες που φτάνουν στο tvxs.gr από τα Γιάννενα, λένε πως εμβολιάζονται καθηγητές πανεπιστήμιου, με διαμεσολάβηση τοπικών στελεχών της ΝΔ.

«Θα ζητήσουμε τα Μητρώα»

Το σκάνδαλο που ξεκίνησε με τους εμβολιασμούς υπουργών, στρατιωτικών και των οικογενειών τους, που προηγήθηκαν του νοσοκομειακού προσωπικού.

Μετά, υπήρξαν καταγγελίες, ότι ο καθηγητής Κ. Συρίγος, έστειλε στο Σωτηρία καθηγητές του ΕΚΠΑ για εμβολιασμό. Ο ίδιος μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, πως αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του Υπ. Υγείας.

«Όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν λογικά καχυποψία με όλα αυτά που έχουν συμβεί και είμαστε σίγουροι πως κατά 99% γίνονται καταχρήσεις με τα εμβόλια. Εμείς είδαμε με τα μάτια μας να εμβοιάζεται η κυβέρνηση και το Πεντάγωνο, πριν από εμάς. Έχουμε αποφασίσει, να ζητήσουμε μέσω των οργάνων μας (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ) τα μητρώα. Πρέπει να δούμε ποιοι εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα. Δεν είναι δυνατόν να μην μας τα δίνουν» λέει στο tvxs.gr γιατρός στο Σωτηρία η οποία προσθέτει πως σήμερα, πήγαν με ραντεβού πολίτες να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο και τους έδιωξαν λέγοντας τους πως τα εμβόλια έχουν τελειώσει.

«Φυσικά και έχουν δικαίωμα οι συνάδελφοι να ζητήσουν τα μητρώα, αλλά ο μπορεί να επικαλεστούν τα προσωπικά δεδομένα» λέει γιατρός   από άλλο νοσοκομείο της Αθήνας και προσθέτει πως «… υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Εδώ κρατούσαν διπλά και τριπλά βιβλία για τα κρούσματα και τους θανάτους, γιατί να μην το κάνουν και με τα εμβόλια αυτό;». Προσθέτει επίσης πως είναι εντελώς αίολη η διαδικασία ταυτοπροσωπίας των εμβολιασμένων, καθώς τους ζητείται μόνο το ΑΜΚΑ και όχι η ταυτότητα τους. «Αυτό αφήνει μεγάλα περιθώρια κατάχρησης».

 

Οι «δόσεις» των «εκλεκτών» της ΝΔ

«Συζητιέται πολύ ΄έντονα, πως σε διάφορα νοσοκομεία, οι “εκλεκτοί” εμβολιάζονται με την δόση που περισσεύει. Είχαν πει αρχικά ότι κάθε μπουκαλάκι περιέχει πέντε δόσεις, στην πορεία είδαμε ότι περιλαμβάνει σχεδόν έξι» εξηγεί γιατρός από νοσοκομείο της Αθήνας. «Οι περισσότεροι συνάδελφοι, μοίραζαν τη δόση που περίσσευε στους πέντε, έπαιρναν δηλαδή ελάχιστη δόση παραπάνω ο καθένας. Όμως σε κάποια νοσοκομεία, συγκέντρωναν τις δόσεις που περίσσευαν για τα εμβόλια των εκλεκτών. Τώρα άκουσα, ότι έχει βγει οδηγία να συγκεντρώνεται το περίσσευμα, ώστε να εμβολιάζονται οι πολίτες που έχουν προτεραιότητα»

«Εκλεκτοί υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα» λέει στο tvxs.gr καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Εδώ εμβολιάζονται όσοι και όσες έχουν πρόσβαση στα τοπικά στελέχη της ΝΔ. Γνωρίζουμε ότι έχουν εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Όταν έγινε γνωστό, ότι μέσω του καθηγητή Κ. Συρίγου εμβολιάστηκαν συνάδελφοι καθηγητές από πανεπιστήμιο της Αθήνας, κάποιοι από εμάς αντιδράσαμε. Δεν  μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το αίτημα, από τη στιγμή που οι συνάδελφοι στη μέση εκπαίδευση δεν εμβολιάζονται!»

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία διαφάνεια για το ποιος προηγείται και το ποιος έπεται» λέει γιατρός από το Αττικό στο tvxs.gr. «Στο νοσοκομείο που εργάζομαι, όταν κληθήκαμε να εμβολιαστούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βρεθήκαμε ανάμεσα σε δεκάδες αγνώστους. Όταν ρωτήσαμε ποιοι είναι αυτοί, μας είπαν, ότι είναι διοικητικοί υπάλληλοι ενός Κέντρου Υγείας. Τώρα γιατί είχαν προτεραιότητα αυτοί σε σχέση με τις νοσοκόμες των νοσοκομείων που ασχολούνται με περιστατικά covid, δεν το απάντησε κανείς. Στην Κρήτη προτάχτηκαν οι υπάλληλοι της υγειονομικής περιφέρειας. Έκαναν το εμβόλιο πριν το κάνουν οι κλινικά εκτεθειμένοι. Αυτό ήταν ένα τοπικό ρουσφέτι. Επικρατεί το χάος, δεν υπάρχει καμία διαφάνεια».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.