Χάος στις ΗΠΑ: Οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο -Φυγαδεύτηκε ο Μάικ Πενς

Απίστευτες σκηνές ντροπής για τη Δημοκρατία των ΗΠΑ εκτυλίσσονται στην Ουάσινγκτον, όπου επικρατεί χάος. Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ λίγη ώρα μετά την ομιλία του στην αμερικανική πρωτεύουσα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των γραφείων του Κογκρέσου, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ μπήκαν στο Κάπιτολ Χιλ για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Οι διαδηλωτές παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.
Δείτε live όσα εκτυλίσσονται έξω από το Καπιτώλιο

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια όπως εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή έξω και εντός του Καπιτωλίου.

Πληροφορίες θέλουν τον Μάικ Πενς να φυγαδεύτηκε από το Καπιτώλιο υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθούν να εισβάλλουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Μάικ Πενς για την άρνησή του να μπλοκάρει τη διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος. «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το κουράγιο να κάνει όσα χρειάζεται για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας, δίνοντας στις Πολιτείες την ευκαιρία να επικυρώσουν μια σειρά από στοιχεία, όχι τα ψευδή και τα ανακριβή που τους ζητήθηκε νωρίτερα να επικυρώσουν. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια» έγραψε.

Mike Pence didn’t have the courage to do what should have been done to protect our Country and our Constitution, giving States a chance to certify a corrected set of facts, not the fraudulent or inaccurate ones which they were asked to previously certify. USA demands the truth!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 6, 2021

Σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας η Ουάσινγκτον

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα και ως τις 6.00 το πρωί της επομένης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.