Η αντιτουρκική συμμαχία ανοίγει δίαυλο Ελλάδας – Ινδίας για πρώτη φορά στην ιστορία!

Απαιτείται Διπλωματική εκστρατεία της Αθήνας από τη Μεσόγειο μέχρι την Ινδία! Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία, λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της αντιτουρκικής συμμαχίας, ανοίγει δίαυλος μεταξύ Ελλάδας και της πυρηνικής υπερδύναμης που λέγεται Ινδία!

Ο χάρτης μιλάει από μόνος του. Οι χώρες που εισέρχονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην αντιτουρκική συμμαχία, δημιουργούν ένα μονοπάτι προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει την Ινδία. Και αυτό είναι αναγκαιότητα.

Με τον Ερντογάν να χαρακτηρίζει «στέμμα του Ισλάμ» την Αγιά Σοφία και τους Τούρκους αξιωματούχους να μην έχουν μέτρο στις δηλώσεις τους κατά της Ελλάδας το 2021, και μάλιστα οι πρώτες του ημέρες, όπως όλα δείχνουν θα είναι η χρονιά που θα γίνει η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση θα είναι η Τουρκία να μην ακολουθήσει την τακτική των προκλήσεων για ικανό χρονικό διάστημα και να δώσει στην Ελλάδα την ημερομηνία για την επανέναρξη των συνομιλιών. Οπως λένε οι ίδιες πηγές, οι δηλώσεις είναι ενοχλητικές, αλλά προέχει η Τουρκία να απέχει από τις προκλητικές πράξεις στις οποίες είχε επιδοθεί όλη την προηγούμενη χρονιά.

Για πρώτη φορά οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανοίγουν δίαυλο μεταξύ Ελλάδας και ΙνδίαςΠάντως, όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», γίνονται κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα, ώστε να βρεθεί η Ελλάδα βήματα μπροστά από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ένας από τους στόχους της ελληνικής διπλωματίας για το 2021 είναι η συνέχιση και διεύρυνση των συνεργασιών με χώρες που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με την Ελλάδα για τα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά στην περιοχή γενικότερα, για την επίλυσή τους με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Η διεύρυνση αυτή, που έχει τεθεί ως στόχος από το ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη δημιουργία ενός τόξου από κράτη που θα αρχίζει από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ, θα περνά στον Κόλπο, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και θα εκτείνεται μέχρι την Ινδία. Ουσιαστικά, αυτή η κίνηση αποτελεί την εξέλιξη των τριμερών στις οποίες μετέχει η Ελλάδα και θα αποτελέσει ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο επόμενος στόχος της ελληνικής διπλωματίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, η οποία θα επιτευχθεί με τη διεύρυνση του στρατιωτικού αποτυπώματος των Αμερικανών στην περιοχή μας σε υπάρχουσες, ελληνικές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις στη βόρεια και στη νότια Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται η εγκατάσταση στρατιωτικών, αμερικανικών δυνάμεων και σε ελληνικό νησί.

Εξελίξεις θα υπάρξουν και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, όχι μόνο στο Ιόνιο, αλλά και την Κρήτη, καθώς έχουν αρχίσει ήδη οι τεχνικές διαδικασίες για το κλείσιμο των κόλπων και για τη χάραξη γραμμών βάσης στη νότια Κρήτη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.