Έφτασε στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος – Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, με το μεταλλαγμένο στέλεχος που αρχικά εμφανίστηκε στη Βρετανία. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα.

Η ΕΡΤ ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν στη χώρα μας σε έξι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, πρόκειται για έξι άτομα που είναι ασυμπτωματικά κι εντοπίστηκαν σε δύο πτήσεις που ήρθαν από τη Μ. Βρετανία στις 21 και 22 Δεκεμβρίου. Οι τέσσερις από αυτούς έχουν το μεταλλαγμένο ιό της Βρετανίας και οι δύο της Ταϊλάνδης. Βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και είναι κάτω των 30 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, ο εντοπισμός του μεταλλαγμένου ιού φαίνεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση στην απόφαση για λήψη πιο αυστηρών μέτρων για μία εβδομάδα.

Τις εξελίξεις θα συζητήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Δευτέρας, κατά την οποία θα τεθεί και το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.