Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα;

Τον αριθμό των ανθρώπων, που έχουν κάνει μέχρι στιγμής το εμβόλιο του κορονοϊού στη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Είπε συγκεκριμένα, πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.763 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 1.695 υγειονομικοί, ενώ τα υπόλοιπα 68 εμβόλια έγιναν σε πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό της χώρας και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημείωσε, δε, ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και στο υπόλοιπο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, είπε ότι με βάση τον σχεδιασμό, από τις 4 Ιανουαρίου θα επεκταθεί σε ακόμη 40 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου σε επιπλέον 36 νοσοκομεία για να επισημάνει πως οι εμβολιασμοί των υγειονομικών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας. ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 4-20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί των ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας και οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και εάν θα επιδεικνύεται από τους πολίτες στις δημόσιες δραστηριότητές τους, είπε πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, καθώς το έγγραφο αυτό “είναι για ιδία χρήση”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.