Πάγωσε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του Σύψα για το εμβόλιο

Ο λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών στο Λαϊκό Νοσοκομείο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, πάγωσε τα χαμόγελα και το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί σήμερα με τους πολιτικούς και λοιπούς επώνυμους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπροστά στις κάμερες.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος δήλωσε ότι θα μπορούμε να μιλάμε για νίκη κατά της πανδημίας, μόνο του χρόνου τέτοια εποχή και αφού το πρόγραμμα εμβολιασμών έχει τηρηθεί στο ακέραιο. Δηλαδή, να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.
Ο κύριος Σύψας ξεκαθάρισε μάλιστα πως εάν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού τον τελευταίο καιρό φοβούμενος επιδείνωση της κατάστασης τον Ιανουάριο.

Η άποψη του κυρίου Σύψα ταυτίζεται με αυτήν πολλών επιστημόνων οι οποίοι δεν κρύβουν την ενόχληση τους με το ψευδεπίγραφο κλίμα αισιοδοξίας και την υπερπροβολή του εμβολιασμού επώνυμων, κλίμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μία λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας και χαλάρωσης των μέτρων. Με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερέψει πριν ακόμα επιτευχθούν οι στόχοι εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτο όπλο κατά της πανδημίας παραμένει η ατομική προστασία και η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.