Αέρας Χόλιγουντ πάνω από την Αθήνα – Amazon, Disney και Apple TV ξεκινούν γυρίσματα μέσα στο 2021

Της Εύας Οικονομάκη

Πρωτοκλασάτες εταιρείες διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα, με την Αθήνα να προσελκύει projects υψηλών απαιτήσεων και να μετατρέπεται σε ένα απέραντο στούντιο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων δημοφιλών σειρών και ταινιών που παρακολουθούν δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η Amazon, η Disney, το Apple TV και το Netflix φιλοδοξούν να φέρουν αέρα… Χόλιγουντ στην ελληνική πρωτεύουσα και να ενδυναμώσουν τη βιομηχανία οπτικοακουστικών μέσων της χώρας, έναν τομέα ιδιαίτερα προσοδοφόρο, που μπορεί ταυτόχρονα να ενισχύσει σημαντικά το προφίλ της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Η πρόθεση των ισχυρών του σινεμά να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Ελλάδα, με αιχμή την Αθήνα, δίνει περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια της χώρας να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση ενός αξιόλογου μεριδίου από την πίτα των δισεκατομμυρίων δολαρίων που επενδύονται κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο στην έβδομη τέχνη.

Ηδη για το 2021 αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Αθήνα τέσσερις διεθνείς παραγωγές, ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ, από τις εταιρείες Amazon και Disney, καθώς και τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Apple TV, ενώ συζητήσεις πραγματοποιούνται και με εκπροσώπους του Netflix για την πραγματοποίηση γυρισμάτων για μία ακόμη παραγωγή. Ρόλο-κλειδί στη σύναψη των εν λόγω συμφωνιών έχει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office), που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) και που έχει συνδράμει στα γυρίσματα περισσότερων από 20 διεθνών και ελληνικών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στόχος είναι η ελληνική πρωτεύουσα να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, ακολουθώντας τις πρακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Βασική φιλοδοξία του Athens Film Office, η ιστοσελίδα του οποίου αποτελεί επί της ουσίας το κανάλι υποδοχής και διαχείρισης κάθε είδους αιτήματος παραγωγής ταινίας ή σειράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε μια πόλη φιλική προς τις διεθνείς κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές, διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ΕΔΩκαι ΕΔΩ το δημοσίευμα της Realnews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.