Επιχείρηση «Ελευθερία»: Οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας (Oλοι η λίστα)

Η επιχείρηση “Ελευθερία” ξεκινά και πρώτοι στη λίστα εκείνων που θα εμβολιασθούν είναι οι υγειονομικοί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής: σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας.

Νωρίτερα, το πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών θα εξελιχθεί ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Επιπλέον, αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το τέλος της πανδημίας δεν έφθασε με την έλευση του εμβολίου, απλά σήμανε η αρχή του τέλους της και η Ελπίδα πλέον συντροφεύει όλους μας, την ίδια μας την καθημερινότητα. Υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα λίγο ακόμα, να φτάσουμε όλοι υγιείς μέχρι το τέλος μαζί με όλους όσους αγαπάμε..» συνέστησε σχετικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υποδέχτηκε την παρτίδα των ελληνικών εμβολίων σε ένα από τα κέντρα αποθήκευσης, στην Αθήνα.

Η στιγμή που τα εμβόλια φεύγουν από το Κρυονέρι

Η σημασία, άλλωστε, της εκκίνησης των εμβολιασμών για την προστασία της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση την προοπτική της κανονικότητας στη χώρα, έχει ως αποτέλεσμα η πρώτη παρτίδα εμβολίων επί ελληνικού εδάφους να κατευθυνθεί συμβολικά στην ανώτατη πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δίνοντας με τη σειρά της το παράδειγμα, για να ακολουθήσουν αμέσως οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι πολίτες.

«Αν χρειαστεί να πείσω για το εμβόλιο, θα το κάνω πρώτος» είχε δεσμευθεί δημόσια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, υλοποιώντας σήμερα το μεσημέρι την προσωπική του δέσμευση και έχοντας επισημάνει εξαρχής ότι «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Παρότι σήμερα θα εμβολιαστεί -εκτός από τον Πρωθυπουργό- και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως μια μορφή ηθικής επιβράβευσης των υπηρεσιών που προσέφεραν αφειδώς στο δημόσιο σύστημα υγείας όλο αυτό το διάστημα γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, η πρώτη ελληνική δόση του εμβολίου θα διατεθεί στην Ευσταθία Καμπισιούλη, Νοσηλεύτρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο πρόσωπο της οποίας τιμώνται οι «αγωνιστές της πρώτης γραμμής» της μάχης με τον κορωνοϊό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.