Κορονοϊός: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στην Ελλάδα

Τις ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αλλά και ποιοι θα είναι εκείνοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι, αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα του 2020 θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι. Πρόκειται για 20.000 άτομα συνολικά.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021 θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Non Covid (όλοι οι νοσοκομειακοί περίπου 115 χιλιάδες άτομα), οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στην ΑΕΜΥ (συνολικά 8.215) και στον ΕΟΔΥ (1.689).

Στο τέλος Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν όσοι εργάζονται και διαμένουν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, οι εργαζόμενοι και τρόφιμοι στα Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων (4.958 άτομα), στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (3.673 άτομα) και στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (6.059 άτομα).

Κορονοϊός: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στην Ελλάδα

Την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία αλλά και τα ίδια τα παιδιά (2.040 άτομα) και οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία (46.000).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.