Πέτσας: Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των RAFALE

Πέτσας: Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των RAFALE

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα φάσμα διπλωματικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της ενεργητικής μας εξωτερικής πολιτικής, και ταυτόχρονα ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για “αντιφάσεις” σε σχέση με την οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Όπως είπε, στην οικονομία, “ενώ ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι για το 2020 και το 2021 διατίθενται 31,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνεχίζει στην δρόμο της πλειοδοσίας ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επιτίθεται στην Κυβέρνηση γιατί, λέει, αυξάνεται το χρέος. Μόνο αυτός δεν βλέπει την αντίφαση σε αυτά που λέει.

Γιατί έχει συνηθίσει να λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους!

Τον πληροφορούμε ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι ζήτημα εμπιστοσύνης.

Μιας λέξης που αδυνατούν να κατανοήσουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Και ευτυχώς σήμερα, με τις πολιτικές της κυβέρνησης, έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και μπορούμε να διαθέτουμε αυξημένα ποσά για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, γιατί η χώρα μπορεί να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Όπως επίσης η εμπιστοσύνη καταδεικνύεται και από το έντονο ενδιαφέρον της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας για μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

Καταδεικνύεται, όμως, και από τις εκθέσεις και τις αποφάσεις συλλογικών Οργάνων της Ε.Ε..”.

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως “ο κ. Τσίπρας με αφορμή τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης-11ης Δεκεμβρίου, μίλησε για «διπλωματική ήττα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Και την ίδια στιγμή που ζητάει αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ο ίδιος αρνείται να ψηφίσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών στη χώρα μας!

Τόση υποκρισία! Εμείς ξεδιπλώνουμε ένα φάσμα διπλωματικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της ενεργητικής μας εξωτερικής πολιτικής, και ταυτόχρονα ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Σήμερα κιόλας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για τη Συμφωνία προμήθειας 18 γαλλικών αεροσκαφών «RAFALE»”.

Πέτσας: Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των RAFALE

 

Υπενθύμισε σε αυτό το σημείο ότι “τα μέτρα άμεσης ενίσχυσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και επιχειρησιακά μέσω αγοράς και αναβάθμισης εξοπλιστικών συστημάτων, καθώς και μέσω του εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας είχαν εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την παρουσίαση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων από το Φόρουμ της Δ.Ε.Θ.”.

Εξήγησε ότι στο πλαίσιο αυτό, “μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η Πολεμική Αεροπορία προχωρά άμεσα σε μια κίνηση που αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων στον αέρα:

Στην απόκτηση μιας μοίρας 18 αεροσκαφών «RAFALE». Από αυτά, τα 12 θα είναι μεταχειρισμένα και τα έξι καινούργια.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (περί τον Ιούνιο του 2021) με ρυθμό ένα ανά μήνα και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Έτσι, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη στο τέλος του 2021, θα διαθέτει 12 στο τέλος του 2022 και 18 το Καλοκαίρι του 2023.

Οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβούν στη Γαλλία για εκπαίδευση στις αρχές του 2021.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τον οπλισμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει κατευθυνόμενα βλήματα «METEOR», καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη”.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή αυτή που περιλαμβάνει και μεταχειρισμένα αεροσκάφη, “αφορούν τόσο στη δυνατότητα άμεσης παράδοσης ενός αριθμού προκειμένου να αυξηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα κατακόρυφα η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και η συμπίεση του κόστους προκειμένου να διατεθούν πόροι και σε άλλα οπλικά συστήματα των τριών κλάδων”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.