Ουμίτ Γιαλίμ: «Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος “κρατικός διαχειριστής”»

Ουμίτ Γιαλίμ: «Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος “κρατικός διαχειριστής”»

Ακόμη και τα Αντικύθηρα έφθασαν να διεκδικούν οι Τούρκοι υποστηρίζοντας ότι έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα, η οποία έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και έχει κατασκευάσει λιμάνι μην επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να τοποθετήσει «κρατικό διαχειριστή» για να το διοικεί.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος από τα εξωφρενικά που δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ.

Συγκεκριμένα, ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι ο πρώτος που ξεκίνησε την προπαγάνδα ότι 19 τουρκικά νησιά τελούν υπό κατάληψη από την Ελλάδα.

Και αυτή τη στιγμή κατά την οποία τα Αντικύθηρα, όπως και τα Κύθηρα και η Ελαφόνησος περιήλθαν στην Ελλάδα μαζί με τα Επτάνησα ως μέρος της υπό βρεταννική κηδεμονία Επτανήσου Πολιτείας, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την έλευση του Βασιλιά Γεωργίου του Α’.

Οι Τούρκοι δηλαδή ουδέποτε είχαν δικαιώματα στο νησί αυτό. Παρόλα αυτά το διεκδικούν. Και θέλουν και να διορίσουν «κρατικό διαχειριστή» σε αυτό.

Τι ακριβώς υποστηρίζει ο Γιαλίμ:

«Η Ελλάδα, η οποία επιθυμεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, προσέγγισε ακόμη περισσότερο αυτόν τον στόχο, καταλαμβάνοντας και τα Αντικύθηρα (Σ.Σ: αναφέρονται με το όνομα «Küçük Çuha»).

»Η Ελλάδα εφάρμοσε στα νησιά την ίδια πρακτική που εφάρμοσε το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δηλαδή πρώτα εποικισμό και ακολούθως κατοχή».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, στα νησιά που έχει ήδη υπό κατοχή, πρόσθεσε και τα Αντικύθηρα, αυξάνοντας τον αριθμό των καταληφθέντων νησιών σε 19.

Ακόμη, δήλωσε ότι θέσαμε υπό την κατοχή μας το εν λόγω νησί, χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο εμπόδιο, προσθέτοντας πως από την οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα το νησί βρίσκονταν υπό τουρκική κυριαρχία και αυτή τη στιγμή, μαζί με την ελληνική σημαία, κυματίζει και εκείνη της Ε.Ε.

Ακολούθως, παραδέχεται ότι στο νησί υπάρχουν εκκλησίες και ξενοδοχείο, αναφέρει ότι η έκτασή του υπερβαίνει εκείνη του Καστελλόριζου (Σ.Σ: αναφέρεται ως «Meis») και επαναλαμβάνει μαινόμενος ότι κυματίζουν ελληνικές σημαίες, ενώ ανήκει στην Τουρκία!

Ακόμη, τονίζει ότι σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί Δήμαρχος με ελληνική υπηκοότητα, καθώς και ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών δεν μπόρεσε να διορίσει μέχρι τώρα «Κρατικό Διαχειριστή» και να αποπέμψει από την θέση του τον νυν Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη!

Επίσης, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει στα «τουρκικά νησιά» 13 στρατιωτικές βάσεις, καθώς και ότι προσφάτως εγκατέστησε στρατιωτικό φυλάκιο στην Γαύδο, που επίσης κατά τον ίδιο είναι τουρκικό νησί.

Ουμίτ Γιαλίμ: «Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος “κρατικός διαχειριστής”»

 

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει στρατιωτική Βάση στα Αντικύθηρα, σημειώνοντας ότι με αυτήν την κατοχή η Ελλάδα κερδίζει έκταση, όσον αφορά σε χωρικά ύδατα.

Τέλος, επαναλαμβάνει την άποψη που έχει διατυπώσει και παλαιότερα ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία καθώς και 14 νησιά γύρω από αυτήν.

Αναφέρεται και σε μια φερόμενη απόφαση του 1836 μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικού Κράτους για την κυριαρχία των Αντικυθήρων.

Για την παραχώρηση των Επτανήσων στην Ελλάδα ούτε λέξη. Για τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που έληξε τους Βαλκανικούς Πολέμους ούτε μία αναφορά.

Για την Συνθήκη των Αθηνών του 1913 με την οποία ο σουλτάνος αποποιήθηκε ρητώς παντός δικαιώματός του επί της Κρήτης, ουδεμία νύξη.

Ποτέ άλλωστε οι τουρκικοί ισχυρισμοί δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την διεθνή νομιμότητα. Προφάσεις για αρπαγή αποτελούσαν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.