Δημόπουλος για εμβόλιο: Σε ποιες ομάδες ατόμων συστήνεται να μην το κάνουν

Δημόπουλος για εμβόλιο: Σε ποιες ομάδες ατόμων συστήνεται να μην το κάνουν

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Δημόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Αρχικά αναφέρθηκε σε κάποια δεδομένα τα οποία είναι ενθαρρυντικά.

“Εδώ και αρκετές μέρες έχει σταματήσει η εκθετική αύξηση και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία μικρή αλλά υπαρκτή μείωση των κρουσμάτων με ανησυχητικά βέβαια φαινόμενα στη δυτική Αττική και σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Λάρισα, η Πιερία και η Ημαθία” δήλωσε, μιλώντας επίσης και για την προοπτική του εμβολίου.

“Πριν από λίγες ώρες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του FDA εισηγήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην ολομέλεια του FDA που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο την έγκριση του εμβολίου της Pfizer.

Δημόπουλος για εμβόλιο: Σε ποιες ομάδες ατόμων συστήνεται να μην το κάνουν

 

Αυτό θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να ξεκινήσει η διαδικασία και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για την έναρξη του εμβολιασμού” ανέφερε τονίζοντας πως ναι μεν υπάρχει η δυσκολία των φετινών γιορτών όμως υπάρχει φως στο τούνελ.

Σχετικά με το εμβόλιο, ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε την άποψη πως οι αναποφάσιστοι σιγά – σιγά θα μεταπειστούν.

Επιπλέον σημείωσε: “Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αλλεργιολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο προχθές εισηγήθηκε ότι άτομα που παρουσιάζουν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλα εμβόλια, σε φάρμακα ή σε τροφές προς το παρόν να μην εμβολιαστούν.

Αυτή είναι η τοποθέτηση που έχουμε επισήμως στη Μεγάλη Βρετανία.

Όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer, γιατί γι΄αυτό μιλάμε και στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, ακριβώς η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πριν από λίγες ώρες εισηγήθηκε ότι τα δεδομένα για τα άτομα κάτω των 16 ετών, για τις εγκύους και για ανοσοκατασταλμένα άτομα είναι περιορισμένα επομένως σε αυτή τη φάση δεν συστήνουν τον μαζικό εμβολιασμό αυτών των ομάδων”.

Δείτε το βίντεο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.