Λινού: Μεγάλος κίνδυνος διασποράς στα κομμωτήρια

Λινού: Μεγάλος κίνδυνος διασποράς στα κομμωτήρια

Επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων εκφράζει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

“Μελετούν στην Επιτροπή και η Πολιτεία τον κίνδυνο διασποράς.

Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, παρότι υπήρξαν μελέτες που λένε ότι δεν υπήρξε διασπορά, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή.

Είναι αδύνατον να τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων.

Πρακτικά είναι αδύνατον” τόνισε μιλώντας στο MEGA.

“Στα εμπορικά καταστήματα μπορούν να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις.

Θα ήταν πολύ πιο ασφαλές να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ένα χώρο”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, είπε:

“Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, έχουμε και λίγες δυνατότητες να δούμε τι γίνεται στη νότια Ελλάδα, γιατί είναι ελάχιστα τα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες.

Περιμένοντας το εμβόλιο πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, να μην αφήσουμε τον ιό να πλησιάσει και να μπει στα σπίτια μας.

Για τις γιορτές, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα οικογενειακό, χαρούμενο περιβάλλον, χωρίς να έχουμε πολλές επαφές με ανθρώπους”.

Σχολιάζοντας γιατί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρωθούν διαφέρει από χώρα σε χώρα, η κ. Λινού τόνισε ότι “κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό αριθμό.

Νομίζω ότι οι επιλογές γίνονται πρακτικά. Ώστε να είναι δύο οικογένειες.

Αυτό που δεν ακούστηκε είναι ότι αυτά τα 9 άτομα θα πρέπει να είναι τα ίδια άτομα που θα κάνουμε γιορτές, όλες τις ημέρες.

Πρέπει να είναι οι ίδιοι ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, γιατί έτσι τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσουμε”.

Λινού: Μεγάλος κίνδυνος διασποράς στα κομμωτήρια

 

“Και στη νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο ακούγεται ότι δεν έχουν κρούσματα, αλλά φοβάμαι ότι πρέπει να κάνουμε τεστ, να εκπροσωπηθούν και αυτές οι περιοχές για να δούμε τι κινδύνους εγκυμονεί η κατάσταση εκεί.

Και στην Αττική, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα τεστ, και καλό θα ήταν να είχαμε ένα τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να διατηρήσουμε μια ασφάλεια, να μην ξεφύγουμε στις γιορτές.

Στην Αμερική μετά τη γιορτή Ευχαριστιών έχουν αύξηση στα κρούσματα, και υπάρχουν προτροπές ώστε ο κόσμος να μάθει πώς να πει όχι σε μια οικογενειακή συγκέντρωση”, συνέχισε η κ. Λινού.

Αναφορικά με το γιατί ανοίγουν τα πάντα στη Βρετανία, η ίδια είπε ότι “Εξαρτάται πώς κανείς ζυγίζει τον κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινων ζωών, σε σχέση με τον θεωρητικό κίνδυνο στην οικονομία.

Οι πραγματικές μελέτες λένε ότι ό,τι και αν επενδύσουμε σήμερα για την προστασία μας, αυτό θα δεκαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.