Γώγος: Έως τις 15 του μήνα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξει κάτι

Γώγος: Έως τις 15 του μήνα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξει κάτι

Στο άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. “

Υπάρχει πολυπλοκότητα του προβλήματος που υπάρχει με τη συγκεκριμένη νόσο, γιατί είναι μια νόσος που εκτός των υγειονομικών της επιδράσεων έχει κι άλλες επιδράσεις. Σοβαρότατες κοινωνικές επιδράσεις.

Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει.

Και σοβαρές οικονομικές επιδράσεις με την οικονομία να πηγαίνει προς τα πίσω, να έχουμε ύφεση.

Είμαστε μεταξύ Συμπληγάδων, η μια είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Έχουμε φοβερή πίεση με πολλούς θανάτους, πολλούς διασωληνωμένους, μεγάλη πίεση στις μονάδες, μεγάλη πίεση στις κλινικές Covid” επεσήμανε ο καθηγητής και τόνισε:

“Αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι. Εάν το πιέσουμε θα ξεχειλίσει. Αν ξεχειλίσει θα θρηνήσουμε θύματα, θα έχουμε προβλήματα.

Αυτήν τη στιγμή ανοίγονται καινούργιες μονάδες που γεμίζουν κιόλας. Θα πρέπει να βάλουμε πλάτες όλοι” και συνέχισε: “Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται. Θα είναι πολύ βαρύ για το σύστημα. Δεν το αντέχουμε να ανοίξουμε ξαφνικά.

Γώγος: Έως τις 15 του μήνα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξει κάτι

 

Η πρόταση θα διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα…

Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουνε καταστήματα και λιανεμπόριο, οτιδήποτε, γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας.

Αν αυτά βελτιωθούν είμαστε εδώ και μετά τις 15-20 του μηνός… Αν δεν βελτιωθούν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Θα πρέπει περιμένουμε και να κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα. Να ανοίξουν έστω τα εποχικά, κάποια μικρά μαγαζιά, να μπορέσει ο κόσμος να ανασάνει.

Αλλά με μεγάλη προσοχή. Αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως είναι πρέπει να παραμείνουμε σε ένα τέτοιο καθεστώς. Φαίνεται μπροστά μας μια βελτίωση.

Υπάρχει το κυλιόμενο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο φαίνεται ότι είναι σταθερά καλύτερο. Επομένως έχουμε ελπίδες ως τις 15 του μηνός να ‘χουμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Με πολύ προσεκτικά βήματα όχι ανοίξτε όλα, κάποια πράγματα μπορούν να ανοίξουν, με μεγάλη προσοχή. Είδατε τις εικόνες από το Harrods”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.