Πως είδαν οι Αλβανοι τις δηλώσεις ΥΕΘΑ – ΑΓΕΕΘΑ για τους Τούρκους

Τίρανα/ Αθήνα.

Οι υψηλά ιστάμενοι των στρατιωτικών στην Ελλάδα έχουν γίνει ασυνήθιστα αυστηροί σε προειδοποιήσεις προς την Τουρκία, απειλώντας να ‘κονιορτοποιήσουν’ τα σώματά των Τούρκων, αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν κάποιο νησί του Αιγαίου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Αντιδρώντας στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα πληρώσει κάθε τίμημα.

«Αν κάνουν την παραμικρή κίνηση, θα τους συντρίψουμε», απείλησε ο Καμμένος. Η Αθήνα επιδιώκει την ειρήνη και την αρμονία, είπε, δεν παραχωρεί σε κανέναν  ούτε μία σπιθαμή γης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε ένα φυλάκιο σε μικρό νησί του Αιγαίου και η προειδοποίησή του αυτή επαναλήφθηκε από το ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, Επικεφαλής του ελληνικού Γενικού Επιτελείου.

«Εάν οι  Τούρκοι αποβιβασθούν σε κάποιο βραχώδες νησί, θα το ισοπεδώσουμε. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Αποστολάκης, όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Τόνισε ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία είναι δυνατή, αλλά, πρόσθεσε,  ότι «μαζί με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν σε αυτό το σημείο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

hashtag.al

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.