Οι σύγχρονες μικρές Ρωμαϊκές αρένες

Οι σύγχρονες μικρές Ρωμαϊκές αρένες-Δίκαια θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν οι αρένες της Ρωμαϊκής αλαζονικής Αυτοκρατορίας , της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της χλιδής και των έκλυτων παθών με την σύγχρονη εποχή και ιδιαίτερα με την σύγχρονη Ελλάδα.

 

Καθηγητής Ματθαίος Τσούγκας

Δίκαια θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν οι αρένες της Ρωμαϊκής αλαζονικής Αυτοκρατορίας , της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της χλιδής και των έκλυτων παθών με την σύγχρονη εποχή και ιδιαίτερα με την σύγχρονη Ελλάδα, την οποία την σέρνουν τα αχρείαστα μνημόνια σε μια ατέρμονα οικονομική ύφεση.
Ο πτωχοποιημένος Νεοέλληνας δέχεται αδιαμαρτύρητα μια καθημερινή προσβολή της Πατριωτικής του υπερηφάνειας και παρακολουθεί με πόνο στην καρδιά αλλά χωρίς φωνή και χωρίς αντίδραση τον βιασμό των Ελληνικών Θαλασσών.
Απειλείται με εξευτελιστικές φράσεις από τον Σουλτάνο Ερντογάν, που κάνει βόλτες στις Ελληνικές θάλασσες με την Ελληνική πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία να παρακολουθεί τις εξελίξεις των βιασμών της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μοναδική ανούσια αντίδραση οι επιστολές διαμαρτυρίας που δεν αξίζουν περισσότερο από το χαρτί της τουαλέτας του Σουλτάνου.
Πού είναι οι ΄Ελληνες που κάλπαζαν νικηφόρα λιοντάρια πριν από 80 χρόνια στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου που ταπείνωναν την Ιταλική Αυτοκρατορία , πως αντιδρούν σήμερα;
Απλά δεν αντιδρούν και δέχονται στωικά με σκυμμένο το κεφάλι τις συνεχείς υπενθυμίσεις των διαφόρων Τούρκων αξιωματούχων πως οι Τούρκοι των 80.000.000 έχουν την υπεροπλία και μας επιφυλάσσουν ένα νέο 1922.
Και όλα αυτά προβάλλονται από τα «Ελληνικά» Μ. Μ. Εξαπάτησης.
Αλλά γιατί αναρωτιέται κάποιος γιατί ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ του ’21 , ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ του ’12-’13, το ΛΙΟΝΤΑΡΙ του ’40 σήμερα κουρνιάζει στο σπίτι του και το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις.
Υπάρχει άραγε εξήγηση για την αδράνεια των λιονταριών , τα οποία έχουν ηγέτες πρόβατα .
Δυστυχώς ο Έλληνας είναι θύμα μιας ψυχολογικής μεθόδευσης που διαχρονικά επί χιλιάδες χρόνια την χρησιμοποιούν και την εφαρμόζουν οι πάσης φύσεως ηγέτες προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τα πλήθη.
Για να αντιληφθούμε τους ψυχολογικούς χειρισμούς πρέπει να γνωρίζουμε τι συνήθιζε να πράττει ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας όταν:
Α) Αν νικούσε τους εχθρούς και έχαιρε του θαυμασμού των υπηκόων του τότε:
Έσερνε τις χιλιάδες των αιχμαλώτων στις αρένες και κάτω από την επιβλητική παρουσία του τους οδηγούσε σαν τροφή στα πεινασμένα λιοντάρια μεταφέροντας το μήνυμα της ισχύος του στην ζωή και στον θάνατο προς τους υπηκόους του.
Β) Αν ο Αυτοκράτορας είχε σοβαρά διοικητικά ή στρατιωτικά προβλήματα τότε:
Η σίγουρη μέθοδος ποδηγετήσεως του λαού ήταν πάλι η ίδια.
Συγκέντρωνε τον λαό της Ρώμης σε μεγαλοπρεπείς παραστάσεις στην μεγαλύτερη αρένα της εποχής το «Κολοσσαίο»
Στην Μεγάλη Αρένα χάριζε ένα μοναδικό θέαμα στους υπηκόους του με θανατώσεις, σφαγές και μονομαχίες των πολιτικών του αντιπάλων και των δούλων της Αυτοκρατορίας του.
Προσέφερε στον λαό άφθονη την μυρωδιά του αίματος που συνοδεύονταν από την θέα των θανάτων.
Και τότε ως δια μαγείας τα πλήθη ξεχνούσαν όλα τα παράπονα για τον Αυτοκράτορα, λησμονούσαν τις ήττες των στρατευμάτων τους, ζητωκραύγαζαν και αποθέωναν τον άνθρωπο που τους απέδειξε ότι έχει την εξουσία επί της ζωής ή του θανάτου των υπηκόων του.
Τί σχέση έχουν όμως με την σημερινή κατάσταση οι Αυτοκρατορικές Αρένες εκεί όπου το πλήθος παραληρούσε μπροστά στην θέα του αίματος, των σφαγών και της κατασπάραξης της ανθρώπινης σάρκας.
Και όμως μπορεί να πέρασαν πάνω από 2000 χρόνια από τότε αλλά η ψυχολογία του πλήθους , ο χειρισμός του από τους ηγέτες και η αλαζονεία της εξουσίας δεν μεταβλήθηκαν ούτε κατά ένα χιλιοστό.
Σήμερα ο κρατούμενος κατ’ οίκον νεοέλληνας της πάλαι ποτέ καλοπέρασης στρώνεται το βράδυ μπροστά στην δική του μικρή αρένα (την τηλεόραση όπως συνηθίζουμε να την λέμε).
Εκεί στον καναπέ του σπιτιού του και μεταξύ φαγητού και ποτού αποχαυνώνεται από τους τηλεπαρουσιαστές, οι οποίοι σταθερά και καθημερινά προβάλλουν σχεδόν αποκλειστικά τις δυσοίωνες ειδήσεις για τον κορωνοιό με εικόνες ετοιμοθάνατων μέσα από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
Καθημερινά τους τελευταίους 9 μήνες μας υπενθυμίζουν τις χιλιάδες των νέων κρουσμάτων και στέλνουν στο σπίτι μας τις εικόνες των σορών και των ανοιγμένων τάφων με τους εκατοντάδες νεκρούς.
Φυλακισμένος ο Νεοέλληνας στην ιδιωτική φυλακή του , αναπαύεται στον καναπέ και βλέποντας φέρετρα και τάφους τελικά οδηγείται στο να ευχαριστεί αυτούς που τον έκλεισαν μέσα στο σπίτι για να τον σώσουν από την πανδημία.
Με τον φόβο του επερχόμενου θανάτου επιζητεί αγωνιωδώς να λάβει γρήγορα ένα αμφιλεγόμενο από κάποιους εμβόλιο, για το οποίο και ο ίδιος κάποτε είχε διαφορετική άποψη .
Τέλος αφού παρακολουθήσει προσηλωμένος μία «σοβαρή» συζήτηση όπου καταρρακώνεται κάθε είδους αξιοπρέπεια θεσμών και προτύπων οδεύει για ύπνο έχοντας λησμονήσει τα μικρά ή μεγάλα καθημερινά προβλήματα που τον ταλανίζουν μεθυσμένος από το τηλεοπτικό και γενικά δημοσιογραφικό όπιο που συνοψίζεται σε τρείς μαγικές λέξεις :
Αίμα-Ψέμα- Σπέρμα .
Μέσα λοιπόν από τις «μικρές αρένες» ο απλός ΄Έλληνας διατρέχεται καθημερινά από τον φόβο ενός επερχόμενου θανάτου λόγω του ιού covid – 19.
Λησμονεί ότι η οικονομία έχει καταστραφεί, λησμονεί ότι οι μικρομεσαίοι δεν θα ξανανοίξουν τα καταστήματα τους και τις επιχειρήσεις τους, ξεχνά ότι οι Τούρκοι απειλούν τα νησιά μας, ότι βιάζονται οι Ελληνικές θάλασσες και φυσικά δεν τον ενδιαφέρει αν το Αιγαίο είναι Ελληνικό ή όχι όπως και δεν αντιδρά στην πρόσφατη θέση του Πρωθυπουργού , ο οποίος με συνέντευξη σε Αραβικό ΜΜΕ τάχθηκε υπέρ του Win-Win με τους Τούρκους στο Αιγαίο δηλ. δέχθηκε μισό-μισό ή Kazan – Kazan το Αιγαίο.
Η τηλεόραση στα χέρια των συμφερόντων της εξουσίας έχει καταστεί η σύγχρονη μικρή αρένα στα σπίτια μας, πιστός υπηρέτης της Νέας Τάξης πραγμάτων που αρνείται την Χριστιανική Πίστη, που βάζει ταφόπλακα σε κάθε θύμηση του ένδοξου Ελληνικού παρελθόντος και των ιερών αγώνων του Έθνους.
Μια Νέα Τάξη που για Θεό έχει το χρήμα και υπηρέτες τους λαούς χωρίς ιστορία , χωρίς πρότυπα και όραμα.
Τηλεόραση που αναγορεύει έμμεσα αλλά πονηρά σε ήρωες ανθέλληνες που καίνε Ελληνικές Σημαίες, που ρημάζουν περιουσίες, που βεβηλώνουν ατιμώρητοι την έννομη τάξη, που προβάλλουν ήθη ασύμβατα με την φύση των ανθρώπων κ.λ.π. κ.λ.π.
Σημεία των καιρών θα πει κάποιος, αλλά για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν τον καιρό θα αντιληφθούν ότι τα σημεία αυτά προμηνύουν “μπουρίνια” και καταστροφές με κίνδυνο να πνιγεί όχι μόνο η νεολαία μας αλλά να σβήσει σε λίγο κάθε τι που θα θυμίζει «πατρίδα» , «ιστορία» «θρησκεία» «έθιμα και παραδόσεις».
Η Νέα Τάξη θέλει άμορφες μάζες και όχι λαούς με προσωπικότητα , με ιστορία, με έθιμα και παραδόσεις. Θέλει υπηρέτες που χωρίς αντίρρηση θα σέρνουν το άρμα του κέρδους και θα προσκυνούν τον Θεό του χρήματος.
Και στις επιδιώξεις της Νέας Τάξης υπάρχει ένα εργαλείο που όλοι μας το έχουμε στο σπίτι μας. Την τηλεόραση δηλ. μια σύγχρονη μικρή αρένα στο δωμάτιο μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.