Παρέμβαση του εισαγγελέα: Ποια ελληνικά ΜΜΕ που μεταδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό βρίσκονται στο στόχαστρο

Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν τα σενάρια «συνωμοσίας» που διακινούνται γύρω από τον κορωνοϊό, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, με δημοσιεύματα που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των τεστ αλλά και κυρίως τον κίνδυνο από τον ιό, ενώ αντίθετα προβάλλουν την επικινδυνότητα των εμβολίων.

 

Μπροστά στο φαινόμενο της έντονης αμφισβήτησης που καλλιεργείται και κλιμακώνεται, προκαλώντας σύγχυση και αβεβαιότητα στην κοινή γνώμη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα» αλλά και βίντεο δηλώσεων που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, όπως εκείνες του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση, καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.