Ποιοι θέλουν άνοιγμα των θαλάσσιων συνόρων; – ΕΕ και εγχώριο πολιτικό σύστημα διευκολύνουν τις τουρκικές επιδιώξεις

Δυσαρεστημένοι από τις ελληνικές προσπάθειες για την φύλαξη των συνόρων είναι όσοι έβγαζαν εκατομμύρια δολλάρια από την βιομηχανία του μεταναστευτικού. Και κινητοποιούνται προκειμένου να υποχρεώσουν τις αρμόδιες αρχές να «σφυράνε κλέφτικα» όταν βλέπουν τις φορτωμένες βάρκες να περνάνε στην Αθήνα.

Για να το επιτύχουν «εργαλειοποιούν» τόσο τουρκικά fake news όσο και της αμφιβόλου αξίας θέσεις της Frontex. Αυτή την φορά ήταν το EUobserver που υιοθέτησε τις αβάσιμες καταγγελίες τους, με αφορμή ένα mail που αναφέρεται σε κάποια επαναπροώθηση μιας λέμβου από τα ελληνικά στα τουρκικά νερά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εάν κάτι τέτοιο συνέβη, πρόκειται για παραβίαση του  διεθνούς δικαίου, καθώς «οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο. Το εάν λαμβάνουν άσυλο ή όχι εξαρτάται από τις καθιερωμένες διαδικασίες ασύλου» ισχυρίζεται το περιοδικό».

Φυσικά οι «δικαιωματιστές» των Βρυξελλών που θέλουν να επιβάλλουν επί της ουσίας τα «ανοιχτά σύνορα» στην χώρα μας δεν σημειώνουν πουθενά τον ρόλο της Τουρκίας στην μεταφορά αυτών των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – πιστός στις ιδεοληψίες του – έσπευσε να σταθεί στο πλάι τους και έτσι χτες το βράδυ, ο βουλευτής του και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και ζητά να σταματήσουν να εκθέτουν «τη χώρα και έναν λαό που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά συμφωνούν και τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που αναδεικνύουν στις πρώτες τους σελίδες το (ανύπαρκτο) θέμα.

Αλλά και πολλοί στην κυβέρνηση και στη ΝΔ πρωτίστως ενδιαφέρονται να μην «στεναχωρούνται» οι Βρυξέλλες αλλά είναι και το ζήτημα των ψήφων. Η εκλογική τους πελατεία έχει άλλη άποψη και ήδη η παράνομη μετανάστευση έχει στοιχίσει στο κυβερνών κόμμα.

Πριν τις εκλογές παρουσίαζε στους Έλληνες μια μελλοντική κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει καθόλου παράνομη μετανάστευση και αντίθετα οι Έλληνες βλέπουν για να «αποσυμφορηθούν» τα νησιά του Αιγαίου, κρυφές μεταφορές αλλοδαπών σε προάστια Αθηνών και Θεσσαλονίκης που πριν δεν είχαν παρουσία παράνομων μεταναστών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.