Αυτοψία: Δεν περνάει τίποτα από τα Διόδια (εικόνες)

Οι άνδρες της Τροχαίας έχουν ισχυρή παρουσία στα διόδια Αφιδνών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε “φρούριο” έχουν μετατραπεί τα Διόδια Αφιδνών, με τους πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με τους αυστηρούς ελέγχους της Τροχαίας, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων του καθολικού lockdown.

Οι άνδρες της Τροχαίας έχουν έντονη παρουσία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, επιτηρώντας τις μετακινήσεις των οδηγών που επιθυμούν είτε να εισέλθουν στην Αθήνα, είτε να απομακρυνθούν από αυτή.

Η μετακίνηση των οδηγών επιτρέπεται αποκλειστικά στις περιπτώσεις που κατέχεται το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, το οποίο ζητείται με ευγενικό τρόπο από τους διενεργούντες τον έλεγχο.

Σε συνομιλία που είχε το NewsAuto με τους άνδρες της Τροχαίας διευκρινίστηκε πως τα πρόστιμα που κόβονται είναι ελάχιστα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών συμμορφώνεται απόλυτα με την εφαρμογή των μέτρων.

Ο “πέλεκυς” για τους παραβάτες είναι βαρύς, με το πρόστιμο ν’ αντιστοιχεί σε 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι περισσότερες μετακινήσεις που διενεργούνται αφορούν ανθρώπους που πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Σε κάθε ΙΧ επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού, ενώ η υπέρβαση του ορίου ισχύει μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα που η κατ’ οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ελέγχου κρίνεται ανέφικτη.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.