Lockdown : Περιορίζονται οι μετακινήσεις, εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Με καθολικό κλείσιμο των σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ αλλά και συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων ξεκινά μία ακόμη κρίσιμη εβδομάδα στη μάχη κατά του κοροναϊού, που συνεχίζει να σαρώνει στο πέρασμά του

Μπλόκα της αστυνομίας έχουν στηθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις αρτηρίες σε όλη την επικράτεια.

Η Αστυνομία βρίσκεται σχεδόν παντού και με εντατικούς ρυθμούς ελέγχει οδηγούς, πεζούς και επιβάτες λεωφορείων και ταξί προκειμένου να διαπιστώσουν πως έχουν μαζί την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα επιβάλλονται σωρηδόν.

Πάρτι στη Θεσσαλονίκη

Παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βράζει από κρούσματα και εκπέμπει SOS κάποιοι φαίνεται πως δεν βάζουν μυαλό εν μέσω κοροναϊού και δεν χαλάνε τις συνήθειες  τους.

Χθες το απόγευμα νεαροί αψηφώντας το lockdown έκαναν πάρτι γενεθλίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Από τη δυνατή μουσική γείτονες κάλεσαν το 100 και έτσι το πάρτι γενεθλίων τους στοίχισε ακριβά αφού στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους καλεσμένους του, πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Ωστόσο παρά την εφαρμογή των νέων τσουχτερών προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και απαγόρευση συναθροίσεων Κύπριοι φοιτητές επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να καταδιώκουν τους νεαρούς. Σε βάρος επτά ατόμων βεβαιώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση

Η ανάσχεση της πανδημίας αποδεικνύεται δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση που ζητεί από τους πολίτες πιστή τήρηση των κανόνων, προκειμένου να αποφευχθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα.

To MEGA στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, αισθητή είναι σήμερα η μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αττικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συγκριτικά με την προηγούμενη με την εβδομάδα, υπάρχει μείωση στην κυκλοφορία κατά 15%. Σε αυτό συνέβαλε και το κλείσιμο των δημοτικών.

Την ίδια ώρα, μειώνεται και η κίνηση των πεζών στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι κινούνται μόνο για τα απαραίτητα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.