Τι συμβαίνει; Γιατί ξεφορτώνει τις μετοχές του o CEO της Pfizer;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 πέτυχε σε κλινικές δοκιμές.

Η ανακοίνωση του εμβολίου έστειλε τις μετοχές της Pfizer σε αύξηση σχεδόν 15% την ίδια ημέρα. Ο Bourla πούλησε 132.508 μετοχές στην εταιρεία σε μέση τιμή 41,94 $ ανά μετοχή, ή 5,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με καταχωρίσεις που έχουν εγγραφεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το υψηλό των 52 εβδομάδων για τη μετοχή της Pfizer είναι 41,99 $, που σημαίνει ότι ο Bourla πούλησε τη μετοχή του σχεδόν στην υψηλότερη αξίας από τον περασμένο χρόνο.

Η πώληση από τον Bourla ήταν μέρος ενός σχεδίου που εγκρίθηκε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα αρχεία και ο ίδιος συνεχίζει να κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις μετοχών του Bourla αποτελούσαν μέρος ενός σχεδίου που επιτρέπει σε μεγάλους μετόχους και στελέχη εισηγμένων εταιρειών να ανταλλάσσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε συμφωνημένο χρόνο.

«Μέσω του διαχειριστή του προγράμματος μετοχών μας, ο Dr. Bourla εξουσιοδότησε την πώληση αυτών των μετοχών στις 19 Αυγούστου 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το απόθεμα ήταν τουλάχιστον σε μια συγκεκριμένη τιμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στο Business Insider.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.