Τρίμηνη παράταση στα διπλώματα που έληξαν

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έσωσε παράταση ισχύος αδειών οδήγησης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Γιώργος Κ. Ανδρής

Ειδικότερα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και με σκοπό περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης και των ΠΕΙ που λήγουν από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των:

Αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος από την 3η Νοεμβρίου 2020 έως και την 30ή Νοεμβρίου 2020, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Σημειώνεται ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης και έχουν εκδοθεί πριν από την έκδοση της σημερινής εγκυκλίου, των οποίων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής (έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσης) βρίσκεται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, γίνονται αποδεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για διάστημα τριών μηνών μετά το πέρας της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.

 

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.