Εμβόλιο Pfizer: Τι αποκαλύφθηκε για την τιμή του

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Μάιντς και συνεργάτης της Pfizer, BioNTech προτίθεται να πουλάει το εμβόλιο του κορονοϊού κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. «Ωστόσο, η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον σε διαδικτυακή εκδήλωση των «Financial Times».

«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντσον, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δύο εταιρείες προβλέπουν ότι θα έχουν την δυνατότητα να παραδώσουν έως και 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλον κόσμο το 2020 και έως 1,3 δισεκατομμυρία δόσεις το 2021.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.