Πέτσας: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο για 14 ημέρες

Τοπικό Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο το πρωί ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το lockdown θα έχει διάρκεια 14 ημερών.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μάλιστα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Και επεσήμανε: «Ο Πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες».

“Eπανέρχεται το sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

Κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Σε ερώτηση για το λιανεμπόριο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι “το λιανεμπόριο θα είναι κλειστό. Ισχύει ό,τι ίσχυε και τον Μάρτιο” και πρόσθεσε ότι “τα σχολεία θα είναι ανοιχτά”. Σχετικά με τις εκκλησίες ο κ. Πέτσας είπε ότι “όπως ξέρετε από την άνοιξη και οι εκκλησίες κλείνουν σε μια περιοχή όπου επιβάλλεται ένα lockdown”.

“Βεβαιότατα έπρεπε να ισχύσει από χθες το lockdown” τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος. “Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει γνώση τι ακριβώς συμβαίνει, εδώ και ημέρες επεξεργαζόμαστε πρόσθετα σχέδια και αναμένουμε την έγκριση από τον Πρωθυπουργό. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι επώδυνα και το γνωρίζουμε” σημείωσε. “Δεν γνωρίζω πώς θα εξειδικευτούν ανά ημέρα τα μέτρα, πάντως έπρεπε να γίνει. Το lockdown γίνεται ανά 14 ημέρες που υπάρχει ο χρόνος επώασης. Τώρα βρισκόμαστε ήδη σε κόκκινο. το lockdown σε κόκκινο είναι πιο δύσκολο από ότι αν είμασταν σε πράσινο. Τον Μάρτιο ήμασταν στα ελάχιστα κρούσματα και το lockdown τα μηδένισε” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι “είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη». Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.