Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τις “πορτοκαλί” περιοχές – Οι τελευταίες πληροφορίες

Σε light lockdown για έναν μήνα προχωρά η κυβέρνηση, με λελογισμένο κόστος για την οικονομία και με την ελπίδα ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν και θα αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, ώστε να μην χαθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά. Αύριο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέα, πιο αυστηρά μέτρα, αλλά με την οικονομία ανοιχτή. Τα μέτρα θα επικεντρώνονται στις “πορτοκαλί” περιοχές, δηλαδή σχεδόν για ολόκληρη τη χώρα, καθώς πλέον οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο επίπεδο συναγερμού 3. Η Αττική θα είναι το βαρόμετρο, καθώς αν τα μέτρα αποδώσουν στο Λεκανοπέδιο απομακρύνεται το απευκταίο σενάριο του γενικού lockdown αργότερα τον Νοέμβριο, κάτι που αποτελεί τελευταία επιλογή για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε, παρέδωσε την πρότασή της στον Πρωθυπουργό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται οι μετακινήσεις εκτός των “πορτοκαλί” περιοχών να απαγορεύεται το βράδυ, όταν θα κλείνουν το μαγαζιά. Επίσης, προτείνει να κλείνει νωρίτερα η εστίαση, πριν από τις 10 το βράδυ. Στις περιοχές που ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, το μέτρο θα ξεκινά πριν από τις 00.30, πιθανότατα -όπως όλα δείχνουν- από τις 10 το βράδυ.

Κρίσιμο παραμένει τι θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός για την εκκλησία, τον αθλητισμό και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.