Αναπάντητα ερωτηματικά! Η Θεσσαλονίκη που στις αρχές του μήνα είχε 7 νέα κρούσματα … έπιασε την Αττική στην αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων.

Πριν από 25 ημερες , στις 2 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραφε μόλις … 7 νέα κρούσματα του ιού! Σήμερα χτύπησε συναγερμό καθώς … έπιασε στην αρνητική πρώτη θέση την Αθήνα. Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα νέα κρούσματα κοροναϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τα κρούσματα να σημειώνουν τρομακτική αύξηση, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.259, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να παρουσιάζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, 295 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 291 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα παρατηρείται εκθετική αύξηση προ των πυλών. «Οι αυξητικές τάσεις της πανδημίας είναι ταχύτερες εκτός Αττικής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα η επιδημία εκτινάχθηκε με μια νέα ώση από τις 300 έως τις 400 διαγνώσεις ανά μέρα σε πάνω από 700 με σαφείς ενδείξεις επέκτασης. «Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για εκθετική αύξηση προ των πυλών» .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.