Ο ιός της πληροφόρησης είναι πιο νοσηρός από τον κορωνοϊό

Του Απόστολου Αποστόλου

Μέχρι προσφάτως ισχυριζόμασταν ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) αποτελούσαν τη Τέταρτη Εξουσία, σήμερα τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει όχι μόνο να κοινωνικοποιήσουν τη συνείδηση μας, αλλά να διευθύνουν τις τύχες των χωρών σ’ όλα τα επίπεδα.
Τα φέικ, νιους, η προπαγάνδα, οι ασύμμετρες λογικές, οι μετα-αλήθειες, είναι το οπλοστάσιο οι εργαλειοθήκες των ΜΜΕ. Το πραγματικό γεγονός παίζει μικρότερο ρόλο σε σχέση μ’ εκείνο που δημιουργούν οι εργαλειοθήκες. Πάντα υπάρχει από τη μια μεριά ένα γεγονός, καθ’ εαυτό και από την άλλη το τεχνικό απείκασμα του, το είδωλό του ή τα είδωλά του, που κατακτώνται από τους πολίτες μόνο ψευδαισθησιακά.
Τα γεγονότα όχι μόνο είναι παραμορφωμένα, ψυμιθιοποιημένα, αλλά πλήρως ψευδή τόσο που δεν υπάρχουν ως καθ’ αυτά αλλά ως άλλα. Στερούνται την ίδια τη σύσταση τους, έχει επιτευχθεί η ολική αντικατάσταση τους σε βαθμό που είτε ουδετεροποιούνται/αδιαφοροποιούνται, είτε μέσα στην αντιστροφή τους και την αντιμετάθεση τους τα ρεαλιστικά τους στοιχεία έχουν προσλάβει την αντίθετη τους διάσταση.
Τα γεγονότα συναντιούνται μέσα στην ειρωνική τους αδιαφορία πάντα αποχρωματισμένα και πάντα κατευθυνόμενα στην ευπιστία του πολίτη. Εξάλλου η σύλληψη και η αντίληψη ενός γεγονότος δεν είναι ποτέ πράξη καθαρά φυσιολογική συνοδεύεται πάντα από κοινωνικές και πολιτιστικές επιδράσεις που τελούνται σε εργαστήρια κατασκευής και το βασικότερο εργαστήριο είναι τα ΜΜΕ. Μη ξεχνάμε ότι το μονοπώλιο της πληροφόρησης, οδηγεί στο μονοπώλιο της ισχύος που είναι πολύ πιο δυνατό από το μονοπώλιο του πλούτου. Να γιατί όλοι τρέχουν να έχουν κανάλια ενημέρωσης.
Σε κάθε ενημερωτικό γεγονός θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για το ποιος κρύβεται πίσω από την είδηση ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης. Σήμερα δεν διευθύνει τη κοινή μας μοίρα η εκτελεστική εξουσία(κατ’ ευφημισμό πρώτη εξουσία) αλλά η τέταρτη εξουσία. Βλέπετε πως μας εξουσιάζει η τέταρτη εξουσία με βόμβες δυνητικής καταστροφής που δεν εκρήγνυνται; Βόμβες όπως χρέος, οικονομικό και χρηματιστηριακό κράχ, κλιματική αλλαγή, κορωνοϊός, ένας νέος ιός που θα έρθει, δολοφονικές μέλισσες προσφάτως, ακρίδες που θα καταστρέψουν τα παγκόσμια σιτηρά, κλπ.
Τα παραπάνω γίνονται απειλητικοί δορυφόροι του πλανήτη, που κινούνται ακούραστα γύρω από τη γη και αποτελούν έναν νέο αόρατο απειλητικό εχθρό. Αποτελούν τις νέες ασύμμετρες απειλές, οι οποίες λειτουργούν ως αφαιρέσεις στην τερατώδη εκκεντρικότητά τους, που παγιδεύουν πολίτες και χώρες σε μονόδρομους και σε αφόρητες «καταπιεστηκότητες».
Η ελληνική πληροφόρησης από τα κέντρα παραπλανητικής ενημέρωσης βρίθει από τροχιακές βόμβες, δηλαδή, από ειδήσεις ανύπαρκτες και παραπληροφορημένες. Η πληροφορική διαστροφή είναι παντού και επιθυμεί να παγιδεύσει τους πολίτες, τα εθνικά συμφέροντα, τις εξελίξεις.
Μερικά παραδείγματα αρκούν για να καταλάβουμε τι γίνεται.
Η απόφαση για μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δεν ήταν τόσο στις προθέσεις της ιατροπολιτικής όσο στις απαιτήσεις των καναλιών που ένας Θεός ξέρει τι συμφέροντα καλύπτουν, αλλά σίγουρα προωθούν τα συμφέροντα Γκλειτς Σόρος . Σε κάθε εμφάνιση στα κανάλια «ειδικού» ή πολιτικού, το πρώτο ερώτημα από τους μίσθαρνους δημοσιογραφίσκους ήταν για μεγάλο διάστημα, γιατί δεν εφαρμόζεται το μέτρο της καθολικής επιβολής της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο τελικά επιβλήθηκε όχι τόσο από τους ιατρογνώμονες αφού στην πλειοψηφία τους ήταν σχετικά καθησυχαστικοί, (και αυτό γιατί η μάσκα δεν χρησιμοποιείται σωστά και δεν έχει απόλυτη αποτελεσματικότητα, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει υπερενεργό επιδημικό κύμα) όσο από τα τρομοδημοσιογραφικά κέντρα που με ένα πείσμα αδιάλυτο ζήτησαν και πέτυχαν την εφαρμογή του μέτρου. Βλέπετε οι καλές υπηρεσίες πληρώνονται.
Τα φατνία της δημοσιογραφικής ενημέρωσης επιδίδονται σε μια υπολογισμένη αποσταθεροποίηση των γεγονότων στο βαθμό που όλες οι κατηγορίες για πληροφόρηση να είναι αδύνατες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι τα ελληνοτουρκικά, όπου τα ΜΜΕ, έχουν σκεπάσει κάθε είδηση, ώστε η δράση των Τούρκων στο Αιγαίο να έχει μικρότερη σημασία από όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική επικράτεια και οι προθέσεις των Τούρκων να εκλεπτύνονται τόσο, ώστε να εμφανίζονται ως προθέσεις τυχαίες ή υπνοβατικές, αλλά όχι απειλητικές.
Μια άλλη περίπτωση όπου όλα στην ενημέρωση γίνονται σκιές της λειτουργίας τους, είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ. Ενώ βοά η ενημέρωση για τις αποδείξεις που βρέθηκαν σχετικά με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπάϊντεν ότι εμπλέκεται σε κινεζικά συμφέροντα και για τον ύποπτο ρόλο του υιού του, με σωρεία σκανδάλων σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, σεξουαλικά, κλπ, τα ελληνικά ΜΜΕ ψέλνουν εγγαστρίμυθα κεκραγάρια υπέρ του Μπάιντεν αναθεματίζοντας όμως τον Τράμπ με πολλούς υβριστικούς μακαρισμούς.
Έτσι ότι παράγεται, ότι επάγεται, ότι μετακινείται για τα ΜΜΕ, δεν αποκτά νόημα αλλά αποτελεί μια επιφάνεια υπερταχείας κυκλοφορίας σημείων χωρίς να αφήνει ίχνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα γεγονότα κλωνοποιούνται, δηλαδή, χάνουν την πρωτοτυπία τους και περνούν από το ίδιο χωρίς να διασχίζουν το άλλο. Επιπλέον τα ΜΜΕ, έχουν καταλάβει καλύτερα από όλους τον Κάρλ Σμίτ, όταν εκείνος μας υπογράμμιζε ότι «κυρίαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ε, λοιπόν τα ΜΜΕ είναι εκείνα που αποφασίζουν σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

*Απόστολος Αποστόλου Δρ. Φιλοσοφίας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.