Κορονοϊός: Στο 3,6% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα

Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας για τον κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τετάρτης. Ο σημερινός δείκτης έχει ανέλθει στο 3,6%, δεδομένων των 865 νέων κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο και του αριθμού ρεκόρ των 24.000 τεστ που διενεργήθηκαν.

Είναι ενδεικτικό, πως στις 13 Οκτωβρίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε γνωστοποιήσει ότι ο συγκεκριμένος δείκτης στη χώρα μας βρίσκεται κοντά στο 3%. Συγκεκριμένα, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, είχε επισημάνει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό: “Να κάνουμε και μια αναφορά στο Ισραήλ, το οποίο είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε δεύτερο lockdown. Πριν από περίπου 15-20 ημέρες, στα μέσα Σεπτεμβρίου, φαίνεται να υπάρχει σημαντικότατη ύφεση των νέων διαγνώσεων. Η θετικότητα από το 15% που υπήρχε, έπεσε σε κάτω από 8%. Να σας θυμίσω ότι εμείς είμαστε γύρω στο 3%”.

Λίγες ημέρες αργότερα, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι “στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ξεπεράσαμε τις 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι περίπου γύρω στο 2%”.

Η διάμεση ηλικία των 865 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν σήμερα, διαμορφώνεται στα 37 έτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη χαμηλότερη, στα 28 έτη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.