Στα χνάρια της Σουηδίας: Αντιλαμβάνεται κανείς ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας με τον Covid;

Τα πράγματα στην Ελλάδα στο θέμα του κορωνοϊού συνεχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μόλις χθες είχαμε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων (508), ενώ σήμερα (17/10) καταγράφηκαν ακόμα 482- ένα νούμερο τρομακτικό για δεδομένα Σαββατοκύριακου, όταν και συνήθως «έπεφταν» αρκετά.

Παράλληλα, οι συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους έφτασαν τους 500, ενώ πολλοί είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (83).

Το ακόμα πιο στενόχωρο, όμως, είναι πως η χώρα μας αρχίζει να θυμίζει Σουηδία του πρώτου κύματος Covid-19, στα μέσα Μαρτίου. Τότε, η σκανδιναβική χώρα (που, θυμίζουμε, δεν πήρε αυστηρά μέτρα αλλά επέλεξε την τακτική των ισχυρών συστάσεων προς τους πολίτες της) είδε τα γηροκομεία να πλήττονται σφόδρα και τους νεκρούς ν’ αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε έλεγχο σε οίκο ευγηρίας της Γλυφάδας και βρήκε 10 άτομα θετικά στον ιό, με τους 5 εξ αυτών να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Είναι ακόμα ένα γηροκομείο που πονοκεφαλιάζει τους εμπειρογνώμονες, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκεί διαμένουν άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον μέσο πολίτη.

Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να λυθεί το ζήτημα με τους οίκους ευγηρίας, μιας και έτσι την «πάτησαν» οι Σουηδοί, με ένα τεράστιο ποσοστό από τους 5000+ θανάτους της χώρας τους να προέρχονται από γηροκομεία.

Μακάρι ν’ ανατραπεί άμεσα η κατάσταση…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.