Στρατιωτική επιχείρηση η δολιοφθορά στη Μεγίστη!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι η αδιανόητη πρόκληση στο Καστελόριζο με δολιοφθορά της ελληνικής σημαίας, αλλά και με πτήση drone, δεν αποτέλεσε μεμονωμένη κίνηση ιδιώτη, αλλά εχθρική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ στο militaire.gr, το drone που έριξε πριν από μερικές εβδομάδες κόκκινη μπογιά στον ιερό σύμβολο του έθνους μας, παίζοντας ταυτόχρονα τούρκικα εμβατήρια, εκτελούσε επιθετική στρατιωτική ενέργεια κατά της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες απογειώθηκε από το τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN.

Η Κύρα Αδάμ, επικαλείται αμερικανικά στοιχεία, που προέρχονται από αναφορά του 6ου Στόλου, σύμφωνα με τα οποία το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN βόρεια της Ρόδου, στο οποίο εδρεύουν στρατιωτικά αεροσκάφη F -16 καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό ραντάρ. Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο πέταξε ανατολικά κατά μήκος των τουρκικών ακτών σε ύψος 1500 πόδια.

Σκοπός ήταν να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού. Όταν έφτασε πάντως στη Μεγίστη κατέβηκε με ραδιουψόμετρο στα 100 πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της ξεδιάντροπης επίθεσης, πριν δυο εβδομάδες, πηγές της ελληνικής πλευράς, ισχυρίζονταν πως το drone είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας, ισχυρισμοί, οι οποίοι απορρίπτονται κατηγορηματικά από το ρεπορτάζ του militaire.gr. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές έκαναν τότε λόγο για μεμονωμένη κίνηση ιδιώτη, αποφεύγοντας να αποδώσουν την πρόκληση στη τουρκική κυβέρνηση.

Οι νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως εκθέτουν την ελληνική πλευρά και σε κάθε περίπτωση χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Όπως άλλωστε αναφέρει η Κύρα Αδάμ, η χρήση drone από το στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN αποτελεί τουρκική στρατιωτική επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας καθώς παραβίασε την ελληνική κυριαρχία και «σύμπασα τη διεθνή νομιμότητα» ενώ η ίδια τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να καταρρίψει το drone.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, το drone στο Καστελλόριζο έπρεπε να καταρριφθεί, καθώς, μεταξύ άλλων, παραβίασε τις θεσμικές αποφάσεις ΙCΑΟ ΝΑΤΟ ΕΕ και Euro control, που επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες πτήσης. Σε κάθε περίπτωση, η νέα τουρκική πρόκληση, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, καθώς αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για τρομοκρατικές ενέργειες, ακόμη και σε πόλεμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.