Οι τούρκοι προετοιμάζουν νέο Αττίλα με στόχο τα νησιά του Αιγαίου

Τα δημοσιεύματα που εμφανίζονται σε τουρκικές εφημερίδες και απαιτούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, θυμίζουν την προετοιμασία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Να μην ξεχνάμε ότι οι τούρκοι προετοίμαζαν την εισβολή στην Κύπρο προσεκτικά και με φοβικά από την εποχή της αποστασίας. Αποστασία που κατά πολλούς, οι ίδιοι είχαν επιδιώξει. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τον ενοχλητικό Γεώργιο Παπανδρέου ο οποίος είχε στείλει και την μεραρχία στην Κύπρο. Έπειτα, πέρασαν μήνα του μέλιτος με την χούντα, οι οποία απέσυρε την Μεραρχία απο την Κύπρο, Ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα της εισβολής.

Εφιστούμε την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει το ίδιο λάθος με την χούντα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουν την κατάληξη της χούντας.

Δείτε τα τουρκικά δημοσιεύματα αυτών των ημερών, όπως τα αναλύουν τα εξαιρετικά «τουρκικά νέα».
Έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο από το συμβούλιο Εθνικής ασφάλειας (MGK) : Δεν θα συμβιβαστούμε

Η συνεδρίαση του MGK διήρκεσε 4 ώρες και 10 λεπτά. στην συνεδρίαση εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δόθηκαν καθαρά μηνύματα.

…..

Η ανακοίνωση που παραθέτει πληροφορίες για την συνεδρίαση, εμπεριέχει τη φράση “Για μία ακόμη φορά εκφράστηκε ότι το τουρκικό έθνος όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, έτσι και από τώρα και μετά, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων του σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Έκκληση για συμμόρφωση έγινε προς αυτούς οι οποίοι κινούνται κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών, εξοπλίζοντας νησιά με αποστρατικοποιημενο στάτους”

….

https://www.yenisafak.com/gundem/milli-guvenlik-kurulu-toplantisi-sona-erdi-dogu-akdeniz-mesaji-3568520

24/10/2020

Σχ. : Εκείνοι που έχουν εισβάλει σε ένα νησί (…) και κατέχουν παράνομα το 40%, δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;

Εκείνοι που στα κατεχόμενα μεταφέρουν κάθε τυχάρπαστο και του δίνουν ¨ιθαγένεια¨ δεν κάνουν εποικισμό ;  Αυτό δεν είναι έγκλημα;

Αυτοί που πετάνε συλληφθέντες από ελικόπτερα (…) δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.