Η Ελλάδα σε μυστικές διαβουλεύσεις με την … Τουρκία

Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Για μια ακόμη φορά η Κύπρος έμεινε μόνη, να παλεύει με το θηρίο που λέγεται Τουρκία. Η Ελλάδα έβαλε την ουρά στα σκέλια και ξεκίνησε τις πυρετώδεις, μυστικές διαβουλεύσεις με τη γειτονική χώρα, που δε λέει να σταματήσει την επιθετική της ρητορική. Όμως τι συζητούν σε ερμητικά κλειστές πόρτες, πέραν της υφαλοκρηπίδας, που είναι και η μόνη διαφορά μεταξύ των δυο χωρών;

Η Τουρκία ασκεί πιέσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Παράλληλα, πιέσεις ασκούν προς αυτή την κατεύθυνση και οι συμμαχικές δυνάμεις, με αντάλλαγμα την απόσυρση της Τουρκικής στρατιάς από τις ακτές της Τουρκίας.
Για σκεφτείτε να πειστούμε πως η αναξιόπιστη Τουρκία, έχει λόγο τιμής και να κάνουμε αυτό το μοιραίο λάθος; Θα είναι σα να δίνουμε βορά στον πεινασμένο λύκο ένα ανυπεράσπιστο αρνί.

Ποιος πρωθυπουργός θα τολμήσει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει τέτοια πράγματα; Πώς θα φέρουν μια τέτοια συμφωνία προς κύρωση στη βουλή;
Φαντάζεστε την Ελλάδα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από Σάμο, Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο και τα άλλα νησιά μας;
Εν τω μεταξύ το βέτο της Ελλάδας για τη Λευκορωσία σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κυρώσεις για την Τουρκία, πήγε περίπατο και έμεινε μόνη της η Κύπρος να εμμένει στις θέσεις της και να εκτίθεται απέναντι στην Τουρκία που την απειλεί άμεσα.
Την ίδια ώρα ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Ζοσέπ Μπορέλ, υποστηρίζει πως αν δεν υπάρξει ομοφωνία στο θέμα των κυρώσεων της Λευκορωσίας, διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ε.Ε και η κοινή εξωτερική πολιτική της. Και στο θέμα των ελληνοτουρκικών αναρωτιέμαι, δεν διακυβεύεται τίποτα; Που είναι η κοινή εξωτερική πολιτική της Ε.Ε για τις προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας;
Θα συζητήσουν λέει, ενδεχόμενες κυρώσεις για κάποια εταιρεία που έλαβε μέρος στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Για την παραβίαση που έκανε επί 40 ημέρες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και στην Ελληνική ΑΟΖ η Τουρκία, ούτε συζήτηση. Ως μη γενόμενο το θέμα. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Μ’ αυτή τη διγλωσσία των εταίρων μας και την ξεδιάντροπη φιλοτουρκική στάση του ΝΑΤΟ, κάτσαμε στο τραπέζι για μυστικές συζητήσεις, με την Τουρκία, για επίλυση των διαφορών μας, με μεσολαβητές τη φιλοτουρκική Γερμανία και την Ατλαντική Συμμαχία.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να δώσει φώτιση στους Έλληνες διαπραγματευτές να μη κάνουν κάποιο μοιραίο λάθος, γιατί οι συνέπειες φοβάμαι πως θα είναι ολέθριες, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους ίδιους.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.