Η εγγυήτρια δύναμη Ελλάδα αφήνει ξεκρέμαστη την Κύπρο

Την ώρα που η θέση της Κύπρου είναι απόλυτα ξεκάθαρη, «περαιτέρω κυρώσεις που να προκαλούν κόστος για την Τουρκία», η Ελλάδα (εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου θυμίζουμε), διατυμπανίζει ότι είναι κατά των κυρώσεων στην Τουρκία, αφήνοντας μόνη της την Κύπρο να πιέζει (όσο μπορεί) την ΕΕ να αντιδράσει στις συνεχείς προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι τεράστιο το λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει πίσω επιδιώκοντας διάλογο με την Τουρκία, έχοντας ως δικαιολογία πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis αποσύρθηκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια στιγμή η κυπριακή ΑΟΖ έχει γίνει… σουρωτήρι από τις παράνομες ενέργειες των Τούρκων, οι οποίοι ανανέωσαν μάλιστα την παρουσία του πλοίου Yavuz εκεί και αντί η Ελλάδα να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου ως εγγυήτρια δύναμη, ως εταίρος στην ΕΕ, ως ομοεθνής τέλος πάντων και να απαιτήσει σκληρές κυρώσεις, διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι είναι κατά των κυρώσεων και υπέρ του διαλόγου και αφήνει την Κύπρο μόνη της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.