Για δεύτερη φορά τίθεται από πλευράς Τουρκίας θέμα παρουσίας Ελληνικού Στρατού στα χωριά της μειονότητας στην Θράκη…

Η κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση στο Πετροχώρι της Ξάνθης, φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει την Τουρκία, η οποία θέτει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με ανακοίνωση του εξτρεμιστικού κόμματος DEP για χωριά της Ροδόπης) ζήτημα για την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μειονοτικά χωριά.

Αυτή την φορά, όμως, με αφορμή κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις αρμάτων μάχης που διεξάγονται για πρώτη φορά στην ελεύθερη δυτική Θράκη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, επικαλούμενα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, «η κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ στην Θράκη πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου κατοικούν πολλοί Τούρκοι, ενώ την ένταση στην Ανατ.Μεσόγειο η Ελλάδα την μεταφέρει στην Θράκη».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, την άσκηση στο Πετροχώρι, όπου «Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι», θα παρακολουθήσουν ο Έλληνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ΕΔ Κωνσταντίνος Φλώρος και οι ανώτεροι διοικητές των ΗΠΑ που υπηρετούν στην Ευρώπη.

Σημειώνεται επίσης ότι στην  άσκηση που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18/09, συμμετέχουν αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams και ελληνικά LEO2HEL και LEO2A4 του ΕΣ και ήδη έχει πραγματοποιηθεί πλήθος βολών.

Τα ελληνικά πληρώματα έχουν επιδείξει εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας, ανάλογο ή και καλύτερο από αυτό των αμερικανικών πληρωμάτων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.