Οι μύθοι περί «σφραγίσματος» στον Έβρο: Επεκτείνουν την δομή στην Ορεστιάδα – Αλλοδαποί έκλεψαν παντοπωλείο στο Σουφλί

Τις τελευταίες ημέρες, η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την αύξηση των ροών να ανέρχεται στο 20% όπως επίσημα παραδέχεται η κυβέρνηση. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων, επεκτείνεται η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα της δομής θα αυξηθεί από τα 500 άτομα τουλάχιστον στα 1.000 μπορεί και στα 5.000 χιλιάδες.Επιπλέον σήμερα και υπό το βάρος της εργαλειοποίησης και του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν οι περιπολίες αποφασίστηκε να είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και μόνο σφραγισμένα δεν μπορεί να πει κάποιος τα σύνορα, καθώς σήμερα σε βίντεο που έδειξε τηλεοπτικός σταθμός διακινητής δείχνει τουλάχιστον 12 άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα, στις Φέρρες. Πολλοί από τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τρέμουν οι κάτοικοι

Έντονη είναι πλέον η ανησυχία στους κατοίκους του Έβρου, καθώς πολλοί αλλοδαποί έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα και κινούνται πλέον ανενόχλητοι μες στα χωριά.

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που συνέβη στο χωριό Σιδηρώ Σουφλίου. Οι αλλοδαποί παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν εντελώς ανενόχλητοι σε ένα παντοπωλείο, αρχικά για να κλέψουν χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια, πήραν νερό, αναψυκτικά και τρόφιμα και κάθισαν με όλη την άνεσή τους έξω από το κατάστημα. Μόνο όταν τελείωσαν, έφυγαν.

Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του παντοπωλείου. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία έφθασε στην περιοχή και τους αναζήτησε, αλλά στο μεταξύ είχαν γίνει «καπνός».

Η κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο κύμα επιχείρησης παράνομης εισβολής λαθρομεταναστών στη χώρα.

 

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.