10 δισ. για εξοπλιστικά -Τι θα αγοράσουμε

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος που θα συνοδεύσει την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας -Γαλλίας που θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μετά τις καθημερινές απειλές πολέμου και την πολεμική υστερία που επικρατεί όχι μόνο στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στο σύνολο των τουρκικών κομμάτων (κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης), η εκπόνηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην κυριακάτικη έκδοσή της, το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το εξοπλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών, τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών καθώς και άλλα πυρομαχικά και άλλα οπλικά συστήματα και για τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Σύμφωνα με με πληροφορίες η υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας θα υπογραφεί στις 10 Σεπτεμβρίου με μια πανηγυρική τελετή μεταξύ Ε.Μακρόν και Κ.Μητσοτάκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.