Μεγάλη άσκηση της Ελλάδας: Έσταξαν φωτιά οι κάννες από τον Έβρο έως τη Μεσόγειο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τον Έβρο ως τη Μεσόγειο, μια ανάσα από το Oruc Reis, το διάστημα 24 – 28 Αυγούστου, συμμετέχοντας ο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των τριών Κλάδων, δηλαδή Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας. Στις δραστηριότητες αυτές πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις και βολές σε Πεδία βολής μεταξύ των οποίων ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ, ΑΕΤΟΥ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ και ΚΑΡΑΒΙΩΝ.

Από τις κυριότερες δράσεις αυτής της εβδομάδας ήταν η ευρείας κλίμακας αεροναυτική άσκηση η οποία διεξήχθη από την Τρίτη 25 έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, Νοτιοανατολικά Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου και Νότια Καστελόριζου. Στην άσκηση συμμετείχαν από το Πολεμικό Ναυτικό Φρεγάτες, Υποβρύχια, Ελικόπτερα, από την Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη F-16 καθώς και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η άσκηση περιλάμβανε αντικείμενα Θαλάσσιας Αποτροπής, Ανθυποβρυχιακού Πολέμου, Αεράμυνας, Έρευνας και Διάσωσης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας.

Κατά τη διάρκεια του συνόλου των δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκε ο υψηλός επαγγελματισμός, η έμφαση στις λεπτομέρειες κατά την εκτέλεση όλων των ενεργειών, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα του συνόλου του προσωπικού που συμμετείχε, γεγονός που συνέβαλλε στην επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ.​

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.