Η Αγία Σοφία, ο Ερντογάν και ο κόκκινος σουλτάνος

Η πόλις εάλω άραγε πόσες φορές εκατοντάδες χρόνια τώρα, η πόλις εάλω από την ανύπαρκτη ελληνική εξωτερική πολιτική;

Η ελληνική εξωτερική πολιτική από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ,καθορίζεται και οριοθετείται μόνο από τις ξένες δυνάμεις .

Με βάση τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων ,τα εγχώρια πολιτικά πιόνια κάθε δύναμης ,δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο και διχασμό τη μικρή Ελλάς.

Η χλιαρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ,προκαλεί αίσθηση μα όχι και έκπληξη.Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ποιούς έχει απέναντι του,για αυτό άλλωστε προχώρησε και υλοποίησε αυτή την προαναγγελθείσα απόφαση του.

Δυστυχώς για εκείνον η Αγία Σοφιά επιβίωσε στους αιώνες και στάθηκε όρθια,το ίδιο θα συμβεί  και τώρα. Ο τελειωμένος πολιτικά Ερντογάν προσπαθεί με πυροτεχνήματα να κρατηθεί στην εξουσία που τόσο λάτρεψε,μα εκείνη φαίνεται να τον εγκαταλείπει, όπως εγκατέλειψε τον «κόκκινο Σουλτάνο»Αβδούλ Χαμίτ Β’.

Ο Ερντογάν θυμίζει τον «κόκκινο Σουλτάνο » και αυτό είναι που πρέπει να προβληματίζει έντονα τον απανταχού Ελληνισμό,γιατί μετά από τον Αβδούλ Χαμίτ Β’ έρχεται ένας Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ ένα ενιαίο κράτος,με ενιαία εθνική συνείδηση και ας προσπαθούσαν με το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ  ,σε κάθε σπίτι και εμπορικό μαγαζί να αποδείξουν το αντίθετο.

Η Τουρκία ήταν και είναι ένα κράτος τρομοκράτης για όλους,γείτονες και τον εγχώριο πληθυσμό.Η έλλειψη ενιαίας εθνικής συνείδησης  φαίνεται περισσότερο σε περιόδους κρίσης ,όπως αυτή που διανύει τώρα στο εσωτερικό της.

Σε κάθε σοβαρή εσωτερική κρίση ,η Τουρκία ψάχνει διέξοδο στα Ελληνοτουρκικά.Η Ντόρα Μπακογιάννη ,η οποία υπήρξε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, προέβη σε μια βαρυσήμαντη δήλωση για το θέμα της Αγίας Σοφιάς, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν διέβη τον Ρουβίκωνα δηλαδή επιλέγει τον «πόλεμο».

Η ιστορία μας έχει διδάξει τόσα πολλά σχετικά με τη γείτονα χώρα, αυτή τη φορά η μικρή Ελλάς σύσσωμη  ας ακολουθήσει μια σωστή και ενιαία πολιτική ενάντια στη Τουρκία.

Η σκανδαλολογία ,οι εξεταστικές επιτροπές,οι στοχοποιήσεις πολιτικών προσώπων και οι δημοσιογράφοι που εκφράζουν ανθελληνικές απόψεις δεν βοηθάνε στη κατεύθυνση αυτή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.